Szukam pomocy finansowej i nie tylko - HYdE PaRK

Strona 5 z 9    [ Posty: 84 ]

Napisano: 16 gru 2012, 13:15

Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Napisano: 16 gru 2012, 16:42

no kurna coś dala ciebie NARESZCIE MEGASPECJALISTKO OD WSZYSTKIEGO
~??

Napisano: 17 gru 2012, 11:31

a PIS bogate:
Za wszystkie te usługi firma Kochana miała zarobić krocie. Mówi się o milionach. \"Wprost\" podaje, że w sprawozdaniu finansowym PiS za rok 2012 za półtora miesiąca pracy Kochan miał wziąć 214 tys. zł.

~oko

Napisano: 04 sty 2013, 2:29

Na wstępie dodam iż zdaje sobie sprawe że ludzie mają poważniejsze problemy finansowe,w tym również zdrowotne ale uważam że mój problem jest dla mnie całkowicie poważny gdyż straciłem pracę mając na głowie kredyt do spłaty,sprzedałem samochód i dzięki temu kilka miesięcy miałem z czego spłacać raty lecz juz pieniądze się skączyły a kredyt trzeba spłacać dalej,dodam iż kredyt jest nie ubezpieczony na kwote 15tysięcy złotych i jesli nie zapłace następnych rat to bedzie bardzo źle,nie wiem jak mam spłacać obecne raty gdyz nie znalazłem jak dotąd żadnej pracy.Prosze o niewielką pomoc finansową gdyz rata wynosi ok 330zł wiec spróbuje to jakoś uzbierać żeby nie mieć komornika,z góry dziękuje za jakąkolwiek pomoc lub dobrą radę i życzę dosiego roku

nr konta 19 1160 2202 0000 0001 4202 2527
~potrzebujacy

Napisano: 21 sty 2013, 20:37

jestem samotną matką wychowującą 2 dzieci,mój problem zaczął sie gdy straciłam pracę i przebywałam na zasiłku dla bezrobotnych,dowiedziałam sie że mogę otrzymać dotacje z Unii Europejskiej na założenie własnej działalności gospodarczej,bardzo sie ucieszyłam ze bedę miała prace,gdy ją otrzymałam byłam najszcześliwszą osobą na świecie,niestety piekna bajka sie skończyła gdyz okazało sie ze interes nie wypalił poniewaz opłat związanych ze sklepem miałam 4 tysiace miesiecznie tzn.czynsz;2000 tys.mies,kredyty plus zus,nie mówiąc o wyzywieniu dzieci a klientów było niewielu niemogłam zerwac umowy z pup gdyż za 15 tys otrzymanych musiałabym oddac 27.500 i tak brnęłam w dół brałam kredyt za kredytem,prowidenta i mam na dzien dzisiejszy 57 tysiecy długu,niemam z czego spłacać ponieważ po zamknięciu sklepu mam w dalszym ciągu 1800 zl miesiecznie opłat kredytowych a tyle nie jestem w stanie zarobić.BŁAGAM LUDZI dobrej woli żeby pomogli mi chociaż przysłowiową złotówką wyjsc z moich długów,wyjechałabym za granicę ale co wtedy zrobie z moim dziecmi?kto by ich pilnował jakby mnie nie było?niewiem juz co mam zrobić,błagam o pomoc!!!!!!!mój numer konta;BZWBK40109019970000000528026831Z GÓRY DZIĘKUJE LUDZIOM DOBREJ WOLI
~zrozpaczona

Napisano: 26 sty 2013, 15:30

zwracam sie do ludzi dobrej woli mam dwie curki chore na astme bardzo czesto mi choruja muj maz pracuje dorywczo jest nam ciezko my nie chcemy pieniedzy bardzo bysmy byli wdzieczni za paczki z jedzeniem i ciuchami dla dzieci to jest muj numer kontaktowy 723461914
~ang

Napisano: 07 kwie 2013, 15:17

zwracam się z uprzejmą prośbą do ludzi dobrego serca i woli o pomoc. mam 6 młodszego rodzeństwa, wychowaliśmy się bez rodziców. Po latach matka (jak się wszystkim wydawało) chcę sie zmienić. Piła przez 15 lat. Drugi raz wyszła za mąż i to był początek końca. Obecnie rodzina jest zadłużona, matka uciekła i ślad po niej zaginął. Pracowałem za granicą i udało mi się spłacić część długów ale pozostałej kwoty nie jestem w stanie zebrać. W ślad za Matką uciekła też siostra i ojczym. Zostałem sam z 4 braćmi, z których jeden jest poważnie chory, cierpi na niewydolność nerek. Proszę wszystkich darczyńców i ludzi dobrej woli o nawet najmniejszą pomoc. Nie podaje numeru konta lecz numer telefonu i adres mail. Będę bardzo wdzięczny za kontakt i w miarę mojej możliwości odpłacę się pomocą w najróżniejszym zakresie. Marcin, 23 lata Wrocław
xavdasfrogger
Praktykant
Od: 07 kwie 2013, 15:06
Zajmuję się:

Napisano: 07 kwie 2013, 15:20

telefon kom 536311072
adres e-mail [email protected]
xavdasfrogger
Praktykant
Od: 07 kwie 2013, 15:06
Zajmuję się:

Napisano: 20 sie 2013, 21:15

zwracam się z uprzejma prozba o pomoc finansowa,pracuje i zasowam od rana do wieczora żeby splacic zadluzenie które odziedziczyłem po ojcu i nie mam wyjścia..wszystko spłacam a nie starcza mi na jedzenie i opłaty za prad i gaz ..sa to male opłaty ale niemam wsparcia od innych wiec sam musze sobie radzic ale te radzenie już mi nie wychodzi ...ledwo wiaze konce..proszę o pomoc na kato city bank 88103000190109855200869272 z góry dziekuje..
~krzysztof

Napisano: 23 sie 2013, 16:52

\"Gazeta Wyborcza\" alarmowała ostatnio, że Państwowy Instytut Sztuki Filmowej (PISF) wstrzymał dotację dla filmu \"Pokłosie\". Jak się jednak dowiedzieliśmy - finansowanie zablokowano, bo producent tego antypolskiego paszkwilu działał na niekorzyść finansów publicznych.

Wczoraj redaktorzy \"GW\" lamentowali: \"Film nie powstałby, gdyby nie dotacja 3,5 mln zł z Państwowego Instytutu Sztuki Filmowej. Do tej pory producent filmu nie otrzymał jednak ostatnich 10 proc. finansowego wsparcia. Ponadto nieoczekiwanie PISF żąda zwrotu całej kwoty dofinansowania. To drugi taki przypadek w historii. Dlaczego tak się stało?\"

Odpowiadamy \"Gazecie Wyborczej\". Oto oświadczenie Jerzego Barta, zastępcy dyrektora PISF ds. ekonomicznych i organizacyjno-prawnych, które stawia producentów \"Pokłosia\" w wyjątkowo złym świetle:

Mając na uwadze toczące się na wniosek Polskiego Instytutu Sztuki Filmowej postępowanie sądowe przeciwko Apple Film Production Sp. z o.o. o zwrot dotacji na produkcję filmu „Pokłosie”, mimo iż PISF nie chciał publicznie komentować tej sprawy do czasu wyroku niezawisłego Sądu, na skutek publicznych wypowiedzi producenta i jego pełnomocnika prawnego oraz pytań ze strony przedstawicieli różnych mediów, Polski Instytut Sztuki Filmowej oświadcza, co następuje:

1. Producent otrzymał dofinansowanie z PISF w trybie określonym w ustawie o kinematografii. Producent we wniosku określił budżet filmu w wysokości 5 715 000 zł. Przyznana dotacja wyniosła 3,5 mln zł i stanowiła 61,24% budżetu filmu (średni poziom dotacji to 50%). Zgodnie z obowiązującymi wszystkich producentów procedurami, pomiędzy PISF a producentem została podpisana umowa o dofinansowanie w dniu 28 lipca 2011 r. Umowa zawiera wzajemne obowiązki stron. Raty na produkcję zostały wypłacone, za wyjątkiem ostatniej, którą zgodnie z przepisami warunkuje prawidłowe rozliczenie się producenta z raty ostatnio wypłaconej oraz z całości kosztów wyprodukowania filmu.

2. Producent, wbrew obowiązującej go umowie, zgodnie z którą nie mógł bez zgody PISF ani powiększyć budżetu ani zawrzeć innych umów z koproducentami ( w szczególności powiększających budżet filmu), samowolnie zwiększył budżet filmu do 9 095 595 zł., tj. o ponad 60%. Skutkuje to w praktyce ryzykiem znaczącego zmniejszenia zwrotu środków do Instytutu z eksploatacji filmu. Jest to działanie na niekorzyść finansów publicznych. Nie bez znaczenia jest fakt, iż nie zmieniły się w znaczący sposób ani scenariusz, ani obsada, a nastąpiło zmniejszenie liczby dni zdjęciowych z 42 do 28.

3. Nie jest prawdą, że producent rozliczył się z środków publicznych. Dostarczone przez producenta z bardzo znaczącym opóźnieniem dokumenty i ich kolejne warianty (wiele miesięcy później, niż zakładał harmonogram załączony do umowy), ani przeprowadzone przez PISF kontrole, nie uzasadniają zawyżonych nakładów oraz nie wyjaśniają w sposób wystarczający roli koproducentów zagranicznych przy produkcji tego filmu.

4. W związku z tym, że producent rażąco nie wywiązał się z umowy (złamał postanowienia umowy w wielu punktach, a różne formy mediacji prowadzone przez wiele miesięcy zawiodły), 19 marca 2013 r. PISF został formalnie zmuszony do odstąpienia od umowy. W przeciwnym przypadku kierownictwo PISF ponosiłoby współodpowiedzialność za brak prawidłowego rozliczenia dotacji. Informację o odstąpieniu od tej umowy umieściliśmy w marcu br. na stronie internetowej PISF. Odstąpienie od umowy oznacza brak prawa do ostatniej raty, ale także obowiązek zwrotu całości otrzymanej dotacji. Zgodnie z ustawą o kinematografii, firma ta poprzez istotne naruszenie umowy zawartej z PISF nie będzie mogła ubiegać się o środki publiczne przyznawane przez Instytut.

5. Ze względu na brak zwrotu dotacji przez producenta, mimo odstąpienia przez PISF od umowy, Instytut wystąpił z pozwem do sądu cywilnego o zwrot dotacji.

6. Jedyne znane nam kroki prawne podjęte przez Producenta dotyczą postępowania administracyjnego (skargi, odwołania), a nie trybu właściwego czyli cywilno-prawnego. Przyznanie dofinansowania w formie promesy i zawarcie umowy cywilno- prawnej nie jest bowiem decyzją administracyjną, podobnie jak przyznawanie dofinansowania przez ministerstwa czy samorządy.
~oni znaleźli

Strona 5 z 9    [ Posty: 84 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x