Rzadko pracuje 20/80. Nie da się. Mogę przesiedzieć w domu, mówiąc że jestem w terenie, ale wolę być fair wobec szefa. Czasem wyjdzie 5h w terenie, czasem 2 i co? Mają mnie zwolnić z tego powodu? Codziennie jestem u jakiejś rodziny, to jest istotne
katewydra...i inni, którzy zmagają z dylematem... "jak wypracować tzw 20/80" ..proszę mi powiedzieć skąd wziął się pomysł aby zasadę / prawo Pareto -zwane inaczej prawem sukcesu - czyli zarządzanie czasem 20/80 - bo tym mowa jak widzę ... wdrażać w system pracy AR?
Litości..
Skoro nie ma tego w ustawie ( jeszcze by tego brakowało ) skoro NIK w wystąpieniu pokontrolnym czyli w raporcie ogólnym słowem nie wspomniał o podobnym problemie czyli " złym przebiegu na liczniku AR
Dlaczego się wkręcacie w takie klimaty?/
no pomyślmy ??? proszę...
Pracujemy na zasobach ludzkich?? tak ? na żywym organiźmie..na problemie rodziny. tak? więc jak można w tej sytaucji przyjąć wartość czasu przewidzianą na pracę z konkretyną rodziną, jedną czy drugą w terenie? Ramy czasowe ogólne i owszem..ale na wykonanie zadania/do osiągniecia celu.
Byłam AR, mam obecnie AR...Pracuje on z rodziną m.in w jej miejscu zamieszkania, no dobra.. przede wszystkim w jej środowisku zamieszkania- ale zdarza się, nie tak rzadko, że przyjmuje on rodzinę w OPS - gdzie spędzają np. 1,5 godziny bo przepracowują ważny temat...
Prawo Parkonsona propnuję przyjąć..?? czyli praca rozszerza się na cały dostępny czas jaki mamy.. dla rodziny .
Trzymajmy się Kodksu pracy i wymiaru czasu pracy wynikającego z umowy o pracę..i tyle wystarczy.
Nie ma to jak wyrozumiały prcodawca.. nie tyle wyrozumiały co madry:) Ty Emilka byłąs asystentem wiec rozumiesz swoich pracowników... ale wiekszośc ma to w nosie.... Asystenci.. nie dajcie się zapędzić w kozi róg.... bo sie bedziecie grzebali a szanowne kierownictwo bedzie wymagało niemozliwego.... pozdrawiam asystentów i Emilke:)
pozdrawiam..podpisuję pod tym co powiedzial kolega;) ..nie przyjmujcie takich praktyk, jeden od drugiego..nie wyjdziecie z tego poźniej..a oni nie odpuszczą. Tak jest zawsze. I będziecie pracowac na akord, byle być max wydajnym pracownikiem za kasę.?? sami wiecie jaką ..no co wy?;)
Ta metoda ..o której wy piszecie 20/80 - Pareto jest zalecana do stosowania celem "zarządzania jakością firmy." tu się sprawdza ..Ja jako pracodawca mogę ją stosować..tak ? ..ale nie AR. opamiętajmy się ..proszę.;)