zarobki w dd - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 3 z 6    [ Posty: 51 ]

Napisano: 30 wrz 2015, 12:59

Ola2 pisze:Witam! Czy dostajecie wakacyjne, jakieś premie, nagrody, czy tak jak my nic? Ja pracuję 11 lat mam 1400 netto i nie wiem, co to premia, wakacyjne, trzynastka.
Poproś swojego szefa o Wasz regulamin wynagrodzenia tam powinny być zawarte zapisy dot. premii, trzynastki i innych dodatków. Dodatek wakacyjny (urlopowy) to świadczenie z ZFŚS i aby ubiegać się o świadczenie z tego funduszu należy także sprawdzić czy w Twojej placówce coś takiego funkcjonuje. Jeżeli nie to zapytać dlaczego? Wydaje się, że najlepiej i najprościej, aby tego typu pytania zadawał przedstawiciel ZZ o ile takowe macie.
Robert

Napisano: 01 paź 2015, 15:12

A czy placówka w której pracujesz to jednostka budżetowa?? Jeśli tak, to pytanie jest dla mnie niezrozumiałe :shock: :?:
Lila

Napisano: 31 gru 2015, 17:20

Ja po 6 latach pracy mam 2500 brutto plus dodatek 6% stażowego...z dodatkiem nocnym wychodzi średnio ok. 1950 na rękę...
Lola30

Napisano: 03 sty 2016, 21:41

A ja mam pytanie czy w placówce opiekuńczo-wychowawczej, mogą nie liczyć się lata pracy ?
Jonny

Napisano: 03 sty 2016, 21:47

w publicznej, gdzie zatrudnienie jest o przepisy dot prac. samorządowych wysługa musi być składnikiem wynagrodzenia.
w niepublicznej chyba nie musi byc. Nie sprawdzałem , ale w tych niepublicznych ustawa o prac samorządowych chyba nie obowiązuje
mmariusz

Napisano: 10 sty 2016, 1:22

i o to chodzi w niepublicznych zarabia prezes a wychowawca jak mu się nie podoba po nowemu 1850 to studenci czekają a myślicie że po co promuje się niepubliczne, żeby prezes miał za co żyć :D
Robert

Napisano: 18 sty 2016, 23:51

wychowawca-1700 złoty bez żadnych przywilejów, lat. A może pis przywróci kartę nauczyciela? :D
Gość

Napisano: 20 sty 2016, 20:42

to trzeba powalczyć o kartę - pisać do pis-u - wszystko wracają - przecież dali projekt ustawy - ale wtedy było po - a teraz
są oni - więc niech przywrócą kartę
tarzan

Napisano: 20 sty 2016, 23:27

buhaha :lol:
yff

Napisano: 21 sty 2016, 12:06

Nie chociaż w ustawie znajdzie sie zapis o podziale czasu wychowawcy , np na prace z dziećmi i 8 g/tydzień czasu zadaniowego (bez opieki bezpośredniej) dziś tego nie ma, taki czas można przesunąć na inny dzień, zając sie praca bezpośrednią z dzieckiem zrealizować inne obowiązki, przestawić ten czas na na dni okolicznościowe.
U mnie tego nie ma, wiec na Wigilii sa tylko dyżurujący wychowawcy, na zabawie choinkowej tez dyżurujący, zebrania , w tym ZESPÓŁ mamy za darmo.
U nas całe 40 g jest w grafiku i jest to bezpośrednia opieka.
mmariusz

Strona 3 z 6    [ Posty: 51 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x