zebranie w dzień wolny - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 2 z 4    [ Posty: 37 ]

Napisano: 02 lut 2011, 20:52

no właśnie, nie ma tego aż tak dużo...mamy specyficzną pracę, u nas nic się nie dopisuje i nie oddaje, bo Ci z KN mają i tak 40 godzinny tydzień pracy i 26 bezpośredniej pracy z dzieckiem, a Ci z KP mają 34 godziny bezpośredniej pracy z dziećmi, więc jest jeszcze do rozdysponowania 6 godzin tygodniowo
zgadzam się z etatystą
~ajaj

Napisano: 03 lut 2011, 23:40

do Agni: oddanie dnia wolnego lub nadgodziny dostaje się tylko za szkolenie bhp. Jeśli ktoś pracuje w systemie równoważnym - to nie ma dwóch dni wolnych w tygodniu, można pracować cały tydzień a drugi mieć wolne. Wyjście jest tylko jedno - zmienić pracę.
~marza

Napisano: 04 lut 2011, 1:17

A gdzie to jest napisane,że pracuję w systemie równoważnym? A pracy nie zamierzam zmieniać póki co :)
~Agni

Napisano: 04 lut 2011, 13:48

ja pracuje w systemie równoważnym i pierwsze słysze ze nie ma sie 2dni wolnych!!!przeciez obowiazuja przepisy ile godz w tyg można pracować.nijak ma sie tu tydz pracy do tyg wolnego
~zosia

Napisano: 04 lut 2011, 22:40

do zosia: źle zrozumiałąś, w systemie równoważnym można mieć nawet 3 lu 4 dni wolne w tygodniu a w drugim można pracować nawet cały tudzień bez dnia wolnego. Ważne aby nieprzekroczyć liczby godzin na dany miesiąc lub okres rozliczeniowy.
Do agni: co się tak zirytowałaś - czytaj za zrozumieniem
~marza

Napisano: 04 lut 2011, 23:25

Ja pracuję z KN i nie wiem, czy w systemie równoważnym, czy też nie.. Nie zarzucaj mi,że czytam bez zrozumienia, studia skończyłam z wyróżnieniem I wcale się nie zirytowałam....
~Agni

Napisano: 14 lut 2011, 23:56

Agni jakiś dziwoląg z Ciebie.
~jola

Napisano: 15 lut 2011, 1:03

do marza

To,że w placówce jest wprowadzony system równoważnego systemu pracy to nie znaczy, że można łamać przepisy w danym tygodniu nie wolno przekraczać 40 godzin pracy bez względu na to w jakim systemie pracujesz ( prawdą jest, że możesz wypracować te godziny np. w 4 dni, a resztę masz wolne- ważne , że nie możesz przekroczyć 40 h tygodniowo, bo reszta gdy się tak zdarzy to są nadgodziny) , więc bardzo proszę nie wprowadzaj ludzi w błąd. U mnie jest tak jeżeli zebranie jest w wolnym dniu pracownika - to, albo w następnym tygodniu pomniejsza się godziny, albo zapisuje się nadgodziny, które są płatne - kwestia porozumienia z dyrektorem. Pozdrawiam
~Jan

Napisano: 15 lut 2011, 11:29

do Jana
a co mamy robic jesli u mnie w tyg wypada 48godz pracy?i w nastepnym też?niektórym sie nazbiera nawet 52godz.to prawda ze w nastepnych mamy mniej ,np.36 ,32 lub 40.Nasza dyr tłumaczy ze tak może byc ,najważniejsze by norma miesieczna sie zgadzala.nadgodzin nie mamy płaconych tylko doliczane do normy miesiecznej.
~zosia

Napisano: 15 lut 2011, 12:08

Wasza dyrektorka nie miała chyba jeszcze nigdy inspekcji pracy - tak jak już mówiłem wszystkie godziny powyżej 40 h w tygodniu to są Wasze nadgodziny, jeżeli nie macie płatnych godzin to powinna Wam oddać dni wolne .
~Jan

Strona 2 z 4    [ Posty: 37 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x