Czy pigułka "dzień po" powinna być bez recepty? - HYdE PaRK

Strona 8 z 12    [ Posty: 120 ]

Napisano: 23 sty 2015, 14:30

Nie zamkniesz ich w słoiku do 18-tki;)
Ares

Napisano: 23 sty 2015, 20:37

Ja jestem zadowolony a wy?
https://fakty.interia.pl/polska/news-pig ... Id,1595535
Wiek 15 to w Polsce wiek w którym można współżyć. Jest OK.
Ares

Napisano: 02 lut 2015, 21:34

neewsek - brukowiec pinokia jako kompendium wiedzy...
https://solidarni2010.pl/13550-wiecej-pi ... 53ce918f51
wwvchgfh

Napisano: 02 lut 2015, 21:44

zależy ci ares bardzo na tym aby tabletki były bez recepty?
Dostaliście je w aptece bez problemu ?
Lenka.

Napisano: 03 lut 2015, 0:23

One zaraz będą bez recepty dla osób po 15 roku życia.
Ares

Napisano: 03 lut 2015, 8:19

Aresowi zależy na tym, by mógł bezkarnie małolaty zza Brynicy na dyskotece wyrywać.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 03 lut 2015, 8:59

Jest dana ludziom i nikt jej już im nie zabierze. Zmniejszy ona o jakiś procent hipokryzję i podziemie aborcyjne-i to podziemie chyba najbardziej protestuje, nie licząc dewotów. Ten Chazan to ile wyskrobał, że tak teraz się nawrócił? 6000? Może teraz za tym nawróceniem powinien każdą dniówkę, na której dziecko wyskrobał oddać na dzieci niepełnosprawne i sierocińce? Wtedy uwierzyłbym w jego nawrócenie.

Jeszcze żeby tak zioło zalegalizowali. Może wtedy to i dałoby się w tym kraju hipokryzji żyć. Przysiadłby, przypalił i byłoby wesoło.
betonowy

Napisano: 03 lut 2015, 9:16

1. wszelkie znane mi statystyki (podane nawet w ww artykule) mówią o tym, że łatwy dostęp do tabletek dzień po powoduje wzrost aborcji a nie jej zmniejszenie. Tak samo statystyki podają, że edukacja seksualna wg wzorów, które mają być wprowadzane u nas skutkuje wzrostem nieletnich w ciąży i obniżeniem wieku inicjacji seksualnej. Dziwne, że nie potraficie powiązać przyczyny ze skutkiem;
2. Żeby zmniejszyć podziemie aborcyjne wystarczy zalegalizować aborcję. A chyba nie o to chodzi. Idąc dalej można również zalegalizować kradzież, morderstwo. Nie będzie problemu :D ;
3. hipokryzja to hołd oddawany przez występek cnocie.
4. W dobrych czasach monarchii żaden król nie wpadłby na pomysł, żeby decydować co ma pić, palić poddany. To dopiero wymysł "demokraci". Lewica wie co ma człowiek robić by było mu lepiej. Totalitaryzm tłumu się kłania. Wg mnie jak ktoś jest głupi by palić, niech pali. Jego problem. Jestem monarchistą a nie demokratą
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 03 lut 2015, 9:27

A Ty cały czas trujesz o tych swoich statystykach. Zaczęto je prowadzić dopiero wtedy gdy zauważono problem i zaczęto z nim walczyć. Wcześniej nie było żadnych wiarygodnych badań. W Polsce, tak jak w Rumunii też najpopularniejszą metodą antykoncepcyjną była aborcja. Zobacz i poczytaj - tych dwóch nawróconych ginekologów wyskrobało całkiem spore miasto (10 000?). A w całej Polsce nie tylko oni dwaj działali. Spadek skuteczności nauczania, uświadamiania i zapobiegania to raczej efekt zidiocenia młodzieży, a nie efekt samej nauki o antykoncepcji. Dziś z młodzieży robi się cyborgi - mam smartfona, po co mi mózg. Kiedyś tych co byli głupi zły socjalizm na siłę równał ich do jakiegoś poziomu. Dał im niszę ekologiczną i sobie żyli i pracowali. Dziś są oni pozbawieni jakiegokolwiek dozoru i jakiejkolwiek opieki. Mają wolność i nieodpowiedzialność zaprogramowaną w szkole i na podwórku.
betonowy

Strona 8 z 12    [ Posty: 120 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x