Gender - HYdE PaRK

Strona 11 z 43    [ Posty: 430 ]

Napisano: 28 gru 2013, 22:18

Bóg powiedział co mamy robić?
Co więc mamy robić? Płodzić dzieci tylko metodą naturalną (także te ciężko chore), karać myślących inaczej, rozwodników, gejów, zwolenników aborcji, in vitro, karać kobiety nie chcące dzieci, ludzi żyjących bez ślubu, nie chodzących do kościoła, nie wyrażających zgody na szufladkowanie płci?
Dla kogo jest ten wasz Bóg?! Wygląda na to że on szanuje coraz mniejszą grupę ludzi - skrajną, radykalną prawicę i konserwatystów.
Wg. tego co piszecie Bóg jest totalitarnym ksenofobem dzielącym ludzi na dwie grupy.
Źle pojmujecie religię i wiarę. Z tego co wiem on kocha wszystkich i każdy ma i niego szansę. Ma tylko jedną wadę - źle dobiera sobie sługusów. Nie wie albo nie chce wiedzieć że robią mu wałki. Niby w niego wierzą ale trzymają z diabłem.
~Adam

Napisano: 28 gru 2013, 22:42

BRAWO!!!!!
~do powyżej

Napisano: 28 gru 2013, 22:47

Kurcze to nawet moja 84-letnia babcia jest bardziej życiowa i zdystansowana.
Nie dla kościelnego fanatyzmu!
~Adam

Napisano: 28 gru 2013, 23:17

Niestety, na szczęście, mózgu nie można przeszczepic
~Adasia

Napisano: 28 gru 2013, 23:20

Adaś załóż spódniczkę, pomaluj usteczka śminką i jedź autobusem do praca buahahahahaha, bendziesz wielki
~...

Napisano: 28 gru 2013, 23:25

Gender buahahahahahahaha
~...

Napisano: 28 gru 2013, 23:33

Mogę tak zrobić. Jestem wolny. To właśnie jest gender. A niech gadają! Niech się śmieją.
Jestem też hetero więc akurat ja tak nie zrobię. Nie czułbym się dobrze w takim stroju. Nie można jednak karcić takich którzy to robią. Mają do tego prawo. Nikogo tym nie krzywdzą.
https://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/n ... ,2456.html

~Adam

Napisano: 28 gru 2013, 23:37

ale nie mogą tego narzucać innym, bo to świadczy źle o ich tolerancji do nieakceptujących gendera i tak to krzywdzą innych
~...

Napisano: 28 gru 2013, 23:53

\"Non possumus\" Episkopatu Polski

Mnie ten list do wiernych przypomina sławetne \"Non possumus\" - pismo Episkopatu Polski skierowane do rządu 8 maja 1953 roku, a którego w roku 1950 autorem i wnioskodawcą był Prymas Polski - kardynał Stefan Wyszyński. Wówczas chodziło o przeciwstawienie się próbom laicyzacji społeczeństwa, usuwanie religii ze szkół oraz chęć podporządkowania Kościoła przewodniej myśli ideologii marksistowskiej.

List Konferencji Episkopatu Polski na Niedzielę Świętej Rodziny, która będzie obchodzona 29 grudnia 2013 roku, przestrzega przed \"ideologią gender\" jako sprzeczną z rzeczywistością i \"integralnym pojmowaniem natury człowieka\". Kościół jednoznacznie opowiada się przeciw dyskryminacji ze względu na płeć, ale równocześnie dostrzega niebezpieczeństwo niwelowania wartości płci - piszą biskupi w liście pasterskim, przestrzegając przed \"ideologią gender\".

Nie dziwią próby dezawuowania przesłania kierowanego do wiernych:

\"Prof. Jan Hartman: nie istnieje \"ideologia gender\"; to wymysł Kościoła\".
\"Kazimiera Szczuka: kiedyś wszystkiemu winni byli Żydzi, dziś Kościół ma gender\".
\"Błażej Strzelczyk zaapelował do księży, by nie czytali z ambon listu Konferencji Episkopatu Polski o gender\".

Treści tego listu Episkopatu do wiernych, o którym od wielu dni piszą w Polsce media, mówią politycy i gender aktywiści nie znam. Uważam, że skoro wzbudza on tak wiele kontrowersji i jest tak mocno atakowany - musi być bardzo ważną informacją. Jest ten list prawdopodobnie reakcją na próby wprowadzenia gender edukacji dzieci w wieku przedszkolnym oraz reakcją na majstrowanie w istniejących obecnie kodach kulturowych.
~Episkopat

Napisano: 28 gru 2013, 23:55

I tak właśnie zniechęcacie do kościoła. Marne teksty, ciężkostrawny język, starszaki, rozkazujący ton. Nikt już tego nie kupuje.
~Adam

Strona 11 z 43    [ Posty: 430 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem