Oświadczam, że mam tylko jeden - zawsze zalogowany nick \"dzibar\" i tylko pod nim wyrażam swoją aktywność więc przypisywanie mi innych osobowości tego forum jest ewidentną próbą zaniżania wartości i mojej skuteczności o intencjach nie wspomne ~~f11, ja2, adasia
Obejrzałem ten dokument i nasuwa się mi jeden wniosek: genderyzm to wielka ściema. AMWAY przy tym to mały pikuś. Ci szarlatani nie mają absolutnie żadnych naukowych podstaw dla swoich teorii a jedyne na czym bazują to zaprzeczanie badaniom prowadzonym z zachowaniem wszelkich naukowych rygorów.
Naukowcy, którzy utrzymują, że płeć jest uwarunkowana genetycznie posługują się dowodami. Genderyści, których śmiało można nazywać oszustami i maniakalnymi manipulatorami, jako jedyny argument na badania naukowe mają odpowiedź \"nie bo nie\". Skandalem jest, że w Polsce genderyzm sytuuje się jako z jednej strony przedmiot uniwersytecki a z drugiej wprowadza się go nawet do przedszkoli. Coś co jest zupełną szarlatanerią i nie wiadomo, jakie może wyrządzić szkody w psychice naszych dzieci i wnuków, legalizowane jest przez państwo. Genderyści, jak dowiódł tego ten film nie dysponują żadnymi dowodami naukowymi na poparcie swoich teorii w odróżnieniu od genetyków i zwolenników biologicznych uwarunkowań a mimo to pozwala się aby te niesprawdzone i absolutnie niczym nie potwierdzone teorie mogli wcielać w życie. Oni przeprowadzają eksperyment na naszych dzieciach i wnukach a my na to spokojnie pozwalamy. To nie jest naukowa dziedzina lecz ideologia lewicowa, która zrodziła się w chorych umysłach marksistów.
Wiele razy pada argument, że Polska to ciemnogród i zacofany kraj. Ja w 100% podzielam tą opinię, bo nie widzę absolutnie żadnego innego uzasadnienia aby instytucje państwowe wydały zgodę na szerzenie takich zabobonów, jak genderyzm.
Skoro świat nauki twierdzi, że pleć jest uwarunkowana biologicznie a ci chorzy ludzie zaczną mącić w umysłach naszych dzieci wmawiając im, że jest inaczej to chyba jest oczywiste, że to doprowadzi nie do lepszego świata lecz do zaburzeń i chorób psychicznych oraz dewiacji, których skutki aż trudno przewidzieć.
Dzieje się tak w imię dobrego samopoczucia bardzo wąskiej grupy osób o skłonnościach homoseksualnych by poprawić ich samopoczucie. Argumentem koronnym jest to, że osoby te z powodu braku akceptacji dla ich upodobań seksualnych przeżywają ogromne męki.
Moi drodzy, to jakie męki będą przeżywały nasze zdrowe dzieci i wnuki, którym ktoś będzie wmawiał i prał im mózgi, że to one są nienormalne i muszą się dostosować do homoseksualnego postrzegania świata? Czy nie będą przeżywać mąk, jako ludzie o wrodzonej biologicznie orientacji heteroseksualnej? Myślę, że pora obudzić się i rozpędzić to szemrane towarzystwo na cztery wiatry zanim będzie za późno.
2013-12-05 23:27
Re: Gender
wysłane przez ~konserwatysta dnia 2013-12-05 23:27:51
zgłoś do moderacji
~konserwatysta
W szkołach, a nawet w przedszkolach pojawiła się już gender ideologia. Przedszkolaków uczy się już wyzwolonej seksualności! Ku czemu to zmierza? Sodoma i Gomora!
I nie jest to pierwszy i ostatni eksperyment nieodpowiedzialnych polityków, którzy eksperymentują na żywym organiźmie ludzkim;
w ustawie o pomocy społecznej rownież daje się zauważyć to w jaki sposób wykorzystuje sie i manipuluje kapitałem ludzkim nadużywając zaufanie państwa do obywateli chociażby np. przez zatrudnianie niewykwalifikowanej kadry do pracy w OPS.........moim zdaniem to tylko wierzchołek góry lodowej, ale co bardzo trafnie ~~odpowiedź ujęła -
\"Oni przeprowadzają eksperyment na naszych dzieciach i wnukach a my na to spokojnie pozwalamy. To nie jest naukowa dziedzina lecz ideologia lewicowa.............\"
Dlatego za bardzo cenną uważam inicjatywę pani Beaty Kempy utworzenia zespołu który bedzie monitorowal wszelkie działania w tym zakresie bo na eksperymenty całych ludzkich pokoleń nie wolno sie godzić i o tym mówi Konwencja przeciwdzałania ludobójstwu,, a więc dzialania bezprawne - jak to nazwała w/w posłanka wprowadzane tylnym wejściem
W Konwencji ujęte jest to w dziale gdzie jest mowa o stwarzaniu atmosfery dogodnej przez rząd do działań bezprawnych............a skutki ( zaburzenia itp)? - i tu mamy do czynienia z takimi działaniami ( manipulacja, piętnowaniem itp metodami psychologii społecznej)
Dobrze, że coraz wiecej ludzi dostrzega to i jest wyczulona na zagrożenia tego świata
https://wiadomosci.onet.pl/religia/bp-pi ... boga/xhyyh
\"- Kościół jest za równouprawnieniem kobiet i mężczyzn. Za równymi prawami i obowiązkami płci i zniesieniem podziałów w obowiązkach rodzicielskich, takich jak urlopy i nierówny rozwój zawodowy. Ale w gender nie chodzi tylko o to - stwierdza.
Zdaniem duchownego, męskość i kobiecość ma być usunięta z języka prawnego. - Matka i ojciec mają zostać zastąpieni rodzicem pierwszym i rodzicem drugim. Dziecko genderowców nie rodzi się, ale jest przedmiotem produkcji. Polski rząd powinien sprzeciwiać się gender, a nie dawać opętać się tej chorej i niebezpiecznej ideologii - apeluje rozmówca \"Rzeczpospolitej\".
W wywiadzie dla „Gazety Wyborczej” autorka stwierdza, iż „wciąż słyszymy, że w przedszkolach z programem gender chłopcy są zmuszeni zakładać sukienki. Szukałam takiego konkretnego przedszkola i nie znalazłam\". - Też szukałam, ale bezskutecznie. To prawdopodobnie zostało zmyślone – odpowiada pełnomocnik rządu ds. równego traktowania Agnieszka Kozłowska-Rajewicz. Rodzice postanowili pomóc pani minister.
Fundacja Mamy i Taty postanowiła pokazać Kozłowskiej-Rajewicz, jak znaleźć \"genderowe\" przedszkole. Rodzice w wystosowanym oświadczeniu zawarli instrukcję, jak szybko znaleźć informacje, których minister Agnieszka Kozłowska-Rajewicz znaleźć rzekomo nie mogła. Sprawdziliśmy i faktycznie działa. Wystarczy w wyszukiwarce wpisać „zajęcia z równości płci” i na pierwszej pozycji dostajemy taki oto link:
W wywiadzie opublikowanym 7 stycznia 2014 roku na stronie \"Gazety Wyborczej\" pt. \"Gender to nie zagłada cywilizacji\" oskarża Pani środowiska rodziców zaniepokojonych tzw. programami równościowymi w przedszkolach i szkołach o popadanie w histerię. Stwierdza Pani, że szukała przedszkola, w którym chłopców przebierano by w sukienki, ale niestety nic nie znalazła. Wyciąga Pani z tego wniosek, że historie o takich przedszkolach zostały po prostu zmyślone. Nie podejrzewam Panią Minister o świadome wprowadzanie opinii publicznej w błąd. Rozumiem, że w ferworze walki o równość nie zawsze znajdzie się chwila czasu, żeby sprawdzić, jak taka walka rozgrywa się w przedszkolach. Proszę pozwolić zatem, że pomogę Pani odszukać przedszkole, w którym chłopców przebiera się w sukienki, zakłada im damskie peruki oraz zachęca do zabawy w kosmetyczkę (czyli malowania paznokci wychowawczyni), zaś dziewczynkom organizuje zabawy w górników i mechanika. Wpisanie do wyszukiwarki internetowej frazy zajęcia z równości płci nie zajmie Pani więcej niż 15 sekund, ale na wszelki wypadek wklejam poniżej adres do galerii zdjęć z przedszkola, w którym realizowany jest głośny już program \"Równościowe przedszkole - Jak uczynić wychowanie przedszkolne wrażliwym na płeć?\"
Chcę, żeby miała Pani świadomość, że działania Pani oraz urzędu, który Pani reprezentuje, od dawna niepokoją nie tylko mnie, ale także setki tysięcy polskich rodziców. Bulwersuje mnie również, z jaką lekkością jako urzędnik, ale także jako człowiek, zarzuca Pani kłamstwa innym, nie sprawdziwszy nawet choćby podstawowych faktów i zdarzeń, o których się Pani publicznie wypowiada.