koordynator rodzinnej pieczy zastępczej - Piecza Zastępcza

Strona 12 z 23    [ Posty: 229 ]

Napisano: 07 gru 2015, 12:45

12345678a pisze:mam pytanie odnośnie procedury, gdy koordynator zastaje rodzinę zastępczą pod wpływem alkoholu, i nie ma kto się zaopiekować dzieckiem. Co wówczas?
Policje trzeba wezwac, pewnie trafi do pogotowia rodzinnego. Na szczescie mi osobiscie sie to nie przytrafiło ;)
Aniaaa

Napisano: 07 gru 2015, 20:16

Niestety ja mialam taki przypadek :/ bez policji sie nie obylo.... ;) po zbsdaniu alkomatem rodziny zabralam dziecko interwencyjnie do pogotowia...
alicja123

Napisano: 08 gru 2015, 15:45

Witam, jak wygląda procedura rozwiązania rodziny zastępczej spokrewnione?. Jak to się odbywa ze strony rodziny zastępczej (co muszą zrobić), a jak ze strony koordynatora (co on powinien w takim wypadku zrobić)? Jakie dokumenty, jakie kroki?
Z góry dzięki za odpowiedz
karol3333

Napisano: 08 gru 2015, 16:07

karol3333 pisze:Witam, jak wygląda procedura rozwiązania rodziny zastępczej spokrewnione?. Jak to się odbywa ze strony rodziny zastępczej (co muszą zrobić), a jak ze strony koordynatora (co on powinien w takim wypadku zrobić)? Jakie dokumenty, jakie kroki?
A z jakiej przyczyny rozwiazanie? I z czyjej inicjatywy? Co pozniej z dzieckiem?
Koordynator sporzadza wniosek do sadu o rozwiazanie rodziny zastępczej z odpowiednim uzasadnieniem.
Aniaa

Napisano: 09 gru 2015, 9:21

Aniaa pisze:
karol3333 pisze:Witam, jak wygląda procedura rozwiązania rodziny zastępczej spokrewnione?. Jak to się odbywa ze strony rodziny zastępczej (co muszą zrobić), a jak ze strony koordynatora (co on powinien w takim wypadku zrobić)? Jakie dokumenty, jakie kroki?
A z jakiej przyczyny rozwiazanie? I z czyjej inicjatywy? Co pozniej z dzieckiem?
Koordynator sporzadza wniosek do sadu o rozwiazanie rodziny zastępczej z odpowiednim uzasadnieniem.

Z inicjatywy zarówno rodziny zastępczej, jak i matki biologicznej. Po prostu matka naprawiła swoją sytuację życiową, uporała się z problemami i teraz chce dziecko ponownie mieć przy sobie
karol3333

Napisano: 09 gru 2015, 10:34

karol3333 pisze:
Aniaa pisze:

Z inicjatywy zarówno rodziny zastępczej, jak i matki biologicznej. Po prostu matka naprawiła swoją sytuację życiową, uporała się z problemami i teraz chce dziecko ponownie mieć przy sobie

W takim razie trzeba sporzadzic wniosek do sadu o rozwiazanie rodziny zastepczej, a w uzasadnieniu opisac sytuacje matki (tak jak napisał Pan w odpowiedzi). Na koncu uzasadnienia moze Pan dopisac informacje, że kierując się przede wszystkim dobrem dziecka, interesem społecznym oraz mając na uwadze racjonalne gospodarowanie funduszami publicznymi, można stwierdzić, że rozwiązanie rodziny zastępczej nie wpłynie na zagrożenie dobra umieszczonym w niej dziecku. I dlatego wnioskujecie o powrót dziecka pod opiekę matki.
Mam nadzieje, że pomogłam.
Aniaa

Napisano: 09 gru 2015, 13:43

Aniaa czy moglbysmy poromzaiwac na priv?? dziekuje
sas10101
Praktykant
Od: 03 gru 2015, 20:20
Zajmuję się:

Napisano: 10 gru 2015, 10:03

Witam, czy jako koordynatorzy podpisujecie także różne wnioski dla rodzin zastępczych zawodowych oraz comiesięczne wnioski na utrzymanie lokalu mieszkalnego itd.?
ania019
Praktykant
Od: 10 gru 2015, 9:58
Zajmuję się:

Napisano: 16 gru 2015, 14:46

Witam, mam pytanie, mianowicie czy jesli dotychczas dziecko nie miało orzeczenia o niepełnosprawności i dostawało 660 zł lub 1000 zł świadczenia (w zależności od rodzaju rodziny) a w tej chwili orzeczenie jest , to koordynator powinien gdzieś to zgłosić aby dostali większe świadczenia na dziecko, czy nie ma takiej konieczności.? Jak to wygląda?
1209

Napisano: 17 gru 2015, 14:40

ania019 pisze:Witam, czy jako koordynatorzy podpisujecie także różne wnioski dla rodzin zastępczych zawodowych oraz comiesięczne wnioski na utrzymanie lokalu mieszkalnego itd.?
Nie, tym sie nie zajmujemy.
koordynatorkaa
Praktykant
Od: 08 gru 2015, 9:37
Zajmuję się:

Strona 12 z 23    [ Posty: 229 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x