KUCHNIA W DOMU DZIECKA - PROSZĘ O WAS GŁOS - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 6 z 6    [ Posty: 58 ]

Napisano: 28 sty 2012, 15:54

Witajcie, jeszcze ja dołożę swoja cegiełke do dyskusji
- otóż poszłam podpisać dodatkową pracę na umowę zlecenie i pani w firmie zapytała czy moje zarobki przekraczaja 1.500 zł a ja na to, że nie więc zadzwonila do naszej ksiegowej i zapytała ile LUNA zarabia i za głowe się złapała, dziewczyno ty nawet kredytu nie dostaniesz powiada księgowa!
A ja w DD od pampersa, garów, pralki, plasteliny i nauki własnej tam jestem. Gotujemy, pierzemy, nocniki myjemy, tyłki pielegnujemy, wszy wyskubujemy, świerzby leczymy, ospy itp. Dziekuję za uwagę.
~Luna

Napisano: 28 sty 2012, 18:25

wszystko robimy sami.wspiera na jedna kucharka przy 30 dzieciach. jak rodzice w domu!
~piotr

Napisano: 29 sty 2012, 20:13

Luna, czemu tak się dajecie wykorzystywać?kiedyś mi wychowanek powiedział, że za 1500 to on by nie wstał do pracy, bo to żenada!
~piorun kulisty

Napisano: 30 sty 2012, 17:01

Pewnie nigdy głodny nie był i nie groziła mu eksmisja do baraku . Po co ma wstawać, przecież opieka społeczna pochyli się nad biedakiem i da. A jak w biednej rodzinie, , dochód przekroczy 4 zł, to już obiadu dziecku w szkole nie dofinansują. Przecież jeszcze nie patologia, to po co pomagać.
Oto Polska właśnie
~bella

Napisano: 30 sty 2012, 19:40

Opiekunka do dziecka w mieście wojewódzkim ma średnio 10 zł na godzinę. Rzadko kiedy wykonuje inne czynności gospodarcze oprócz przygotowania posiłku dla siebie i dziecka. Zajmowanie się 10 dzieci za 1500 i jednocześnie bycie pomocą domową jest w tej sytuacji faktycznie żenujące. Dobrze to świadczy o wychowanku, który jak się okazuje, ma lepsze rozeznanie na rynku pracy niż wychowawca. ;)
~etatysta

Napisano: 30 sty 2012, 23:20

\"A to Polska właśnie\" - niewiele lektur przeczytałem w szkole ale \"Wesele\"akurat kilkakrotnie. To ciekawe jak ten cytat na mnie ciągle działa. Polskę ma się w sercu-

POETA
A jest jedna mała klatka –
o, niech tak Jagusia przymknie
rękę pod pierś.

PANNA MŁODA
To zakładka
gorseta, zeszyta trochę przyciaśnie.

POETA
– A tam puka?

PANNA MŁODA
I cóz za tako nauka?
Serce – !–?

POETA
A to Polska właśnie.
Niech no bella rękę pod pierś przymknie, tam właśnie Polska jest.
~Leon

Napisano: 31 sty 2012, 8:46

Bella ma rację...Leona ma rację i Maslow ma rację Leonie...
~Henia

Napisano: 31 sty 2012, 11:53

A nie wiem co mnie tak naszło patriotycznie....Tyle kłopotów, benzyna droga, rząd nas robi w konia, a my ciągle kochamy ten kraj i spieramy się jak lepiej wychowywać cudze dzieci na dobrych ludzi....Ot splin mnie złapał przez te mrozy. Ale jadę jutro na wycieczkę do aquaparku to mnie chyba puści...
~Leon

Strona 6 z 6    [ Posty: 58 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x