'Nie jesteśmy w stanie skupić się na pracy" - to prawda, Mówi sie o zapewnieniu stabilnego środowiska wychowawczego, rzecznik to podkreśla, był tez watek , a prawda jest taka ze ciebie , mnie , kogoś mogą wywalić nawet w najbardziej zaawansowanym momencie pracy z dzieckiem, nawet jeżeli nikt inny niz ty nie ma takiej wiedzy o dziecku, zbieranej np latami.
"Marzy mi się żeby wszystko wróciło do normy po tej likwidacji" - marzenie ściętej głowy, chyba ze zmajstrują coś w konstytucji , czego naruszenie będzie groziło TK. Bo teraz w kadencji możesz mieć 6, 6 ministrów, podsekretarzy i ilu ich będzie tyle będzie potrzeb wprowadzenia , jak to etatysta nazywa "zmian w słusznym kierunku'
Na tych zmianach cierpią dzieci bo widzą nasz niepokój - z pewnością nie daje sie im wszystkiego. nie pracuje sie szczerze, a z roku na rok poziom pracy jest coraz niższy. dodam ze w ogóle, poza rozumieniem pracy w aspekcie ekonomiczno gospodarczym , nie funkcjonuje jej postrzeganie jako czynnika kulturotwórczego czu kulturowego, edukacyjnego czy społecznego.
"Druga sprawa to nasze dyżury kompletnie nie pozwalające na wyrwanie się do Warszawy" - Nieprawda

A takie akcje przynoszą . owszem przeciwników, ale i ZWOLENNIKÓW.
Nie wiem ile zrobiłaby zapowiedz takiej akcji protestacyjnej. Górników nie ma pod sejmem, pielęgniarek tez nie, nawet osób opiekującymi sie w domu osobami niepełnosprawnymi ale sceny z ich odważnej postawy, determinacji wryły sie w nasze pamięci i z zazdrością możemy je przywoływać