Ocena - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 3 z 4    [ Posty: 39 ]

Napisano: 15 sty 2014, 13:23

Marianna superwizja w pomocy społecznej jest prowadzona na wielu płaszczyznach. Nie mam uprawnień do prowadzenia superwizji jako superwizor. Jak wiesz superwizja może być prowadzona na zasadach obowiązujących w pomocy społecznej - tak ją realizuje.
~Marcin

Napisano: 15 sty 2014, 13:30

a na jakich zasadach jest prowadzona w pomocy społecznej?
~Marianna

Napisano: 15 sty 2014, 14:06

już nie podlegamy pod ustawę o pomocy społecznej
~Zuzka

Napisano: 15 sty 2014, 15:48

Zuzka nie podlegamy pod ustawę niemniej znajdujemy się w tym samym ministerstwie. W tym przypadku nie decyduje ustawa. Chodzi o poprawę jaości pracy i nic więcej.
~Marcin

Napisano: 15 sty 2014, 15:51

Marcin to co Ty uprawiasz na swoim poletku to nie jest superwizja.
~Marianna

Napisano: 15 sty 2014, 15:56

No i niech tak będzie. U mnie się sprawdza a jak to nazwiesz Marianno to inna sprawa. Zachęcam do lektury kilku pozycji z BPS. Może zmienisz zdanie. Pozdrawiam.
~Marcin

Napisano: 15 sty 2014, 16:07

https://samorzad.infor.pl/sektor/zadania ... alnej.html

\"Superwizorem pracy socjalnej będzie mogła być natomiast osoba, która ukończy szkolenie z zakresu superwizji pracy socjalnej i uzyska certyfikat superwizora nadany przez Centralną Komisję Egzaminacyjną do spraw stopni specjalizacji zawodowej pracowników socjalnych działającą przy Ministrze Pracy i Polityki Społecznej.

Należy pamiętać, że ukończenie różnego rodzaju szkoleń czy studiów (studia pierwszego stopnia, studia drugiego stopnia, studia podyplomowe, studia doktoranckie) bez posiadania w/w certyfikatu nadanego przez Centralna Komisję Egzaminacyjną nie będzie wystarczające do uzyskania uprawnień superwizora pracy socjalnej.\"

~Marianna

Napisano: 15 sty 2014, 16:09

ps. Wiem czym jest superwizja. W swojej pracy przeszłam dwie roczne superwizje z udziałem superwizora.
~Marianna

Napisano: 15 sty 2014, 16:13

Indywidualne czy grupowe?
~Marcin

Napisano: 15 sty 2014, 16:52

Indywidualną jako koordynator i grupową.
~Marianna

Strona 3 z 4    [ Posty: 39 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x