pomoc rodzinie - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 5 z 6    [ Posty: 60 ]

Napisano: 27 lis 2013, 2:10

do: ~emilki
złozyłam ponownie wniosek i po wizycie pracownika socjalnego (tej samej Pani - oczywiście) .... ku mojemu zdziwieniu Pani Kierownik poprosiła mnie do uzupełnienia dokumentów. Udałam się na rozmowę do Pani Kierownik, rozmawiałyśmy przeszło godzinkę i... - nie mogłam uwierzyć w to, co się stało, gdy odbierałam już decyzje
1. zasiłek celowy na wyżywienie na listopad i grudzień, po 150zł
2. zasiłek okresowy , na październik, listopad i grudzień 172zł
3. zasiłek celowy na listopad 200 na rwe
no poprostu jestem w szoku......takim normalnym szoku. Oczywiście większość wpłacę na rwe, ale już wpłacę i renta zostaje mi na życie.
I nawet było miło i bez poniżania!!! i nie czułam się jak śmieć!

Tak naprawdę do godnego życia jeszcze mi bardzo daleko, ale nie będę głodna w tym miesiącu i synek będzie miał co potrzeba, nawet mężowi receptę wykupiłam - tylko przeciw bólowe, ale to też ważne.

W grudniu już nie muszę prosić, bo dostałam już te decyzje na grudzień, więc 150 i 172, jak dostanę, znowu światło zapłacę i cała renta zostanie mi na życie. Mam nadzieję, że coś się zmieni w moim życiu na lepsze i już nie będę musiała iść tam do OPS-u w styczniu!

Jeszcze raz dzięki za rady!

~eeee

Napisano: 27 lis 2013, 9:46

do eeee
dziewczyno!!! - najdalej jak wczoraj pomyślałam o Tobie ...od tak, ciekawe co u Ciebie słychać . ..?, jakoś tak mi zapadłaś w pamięci -a tutaj taka wiadomość. No super, super, super..!!!! Widzisz !- ale nie mi należą się podziękowania ..o nie !
Nie poddawałaś się po prostu - byłaś szczera w tym co mówiłaś ,zresztą posiadasz wysoką kulturę osobistą...to widać- a to znacznie ułatwia Ci osiąganie celu.

Pozdrawiam serdecznie- emilka

P.S Napisz czasem kilka słów prywatnie na : [email protected]- będzie mi miło ;.)
~emilka

Napisano: 03 mar 2014, 17:15

zmiana pracownika socjalnego!!!, w lutym złożyłam wniosek dziś decyzjeeee, tak decyzje! prąd rwe-na konto prawie 700zł!!(podzielone na zasiłek celowy i z okresowego - wyraziłam zgodę), 150-żywność i 100 spacerówka dla synka. Inna rozmowa, \"normalna\" kobieta, widać zaangażowanie i jeszcze padło pytanie - dlaczego nie była Pani w grudniu, ani w styczniu - tylko dopiero w lutym Pani składa wniosek? No SZOK!!!!
do Emilki- masz rację - nie każdego trzeba jednakowo osądzać i nie każdy pracownik socjalny taki sam!
Ja rozmawiałam na tym wywiadzie jak z kimś, kto rozumie mój problem, nie było złośliwości, złych spojrzeń itd. Zaproponowałam herbatę i PIERWSZY RAZ usłyszałam : tak poproszę!!!. Pozdrawiam!!! Światło : wzystko wyrównane! nie mam długu!!!!!!!!
~eeee

Napisano: 03 mar 2014, 18:24

rzygnąłbym twoją herbatą hipokrytko. Najpierw wyzwiska - \"hołota\" a jak idzie po Twojej myśli to już cacy?
~realistyk

Napisano: 03 mar 2014, 21:19

do ~eeee
Gratulacje zatem - że wyszłaś na prostą- to najważniejsze .
Fajnie też -że masz pozytywny obraz pracownika socjalnego - bardzo mnie to cieszy-to ważne.
pozdrawiam
emilka
~emilka

Napisano: 03 mar 2014, 21:25

do ~emilki
Dzięki Ci za wszystko, więcej tu na forum pisać nie będę (tekst `realityk, jak to ludzie nie rozumieją pewnych spraw. Jak to przykro, gdy ci nie starcza, aktoś jeszcze cię opluwa, i jak mam się potem nie cieszyć, że w końcu ktoś znalazł się życzliwy i podszedł do mnie jak do człowieka - jak opisałam, to od razu taki wpis, szkoda gadać, bo znowu humor mi się zepsuje....
~emilka Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki Ci wielkie!!!
~eeee

Napisano: 05 mar 2014, 18:59

DO ~eeee

Dziewczyno no coś Ty ? Jesteś zbyt mądra, żeby brać do siebie zachowanie realistyka. Nie oceniaj go surowo jednak ..;)- on rzyga nie herbatą tylko swoją pracą najprawdopodobniej - której nie znosi..to on ma problem- nie Ty.

ps. I pamiętaj ! wymagaj wysokiej jakości pracy szczególnie od pracowników socjalnych.
pozdrawiam - jak by co pisz - adres ci podawałam.
~emilka

Napisano: 05 mar 2014, 19:10

Do eeee, nigdy nie ufaj komuś kto kala swoje gniazdo tu: opluwa ludzi ze swojej branży, rodziny itd. Jeżeli oferuje Ci pomoc- -to nie ze względu na Ciebie (Ty liczysz się przy okazji), ale ze względu na miłość własną. Kreuje swój wizerunek, leczy swoje rany. Zauważ jak Ci schlebia \"jesteś zbyt mądra\"...
eeee wymagaj przede wszystkim od siebie.
~!

Napisano: 05 mar 2014, 19:34

\"Musicie od siebie wymagać, nawet jeśli inni by od was nie wymagali ..\" - nie wiem skąd ? ale znam te słowa ;) bardzo mądry apel .
Autor postu zapewne miał je na myśli - Tak sądzę. To musi być wrażliwy i mądry pr. socjalny;) Nie mam wątpliwości.
( przesłanie aktualne do dzisiaj jak widać ;)

ps. od ludzi ze swojej branży także trzeba wymagać- nie ma co żyć w zakłamaniu i się głaskać.
~emilka

Napisano: 05 mar 2014, 19:54

to ,,przesłanie\'\' z Pisma Swietego.
~franek

Strona 5 z 6    [ Posty: 60 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x