poszukuje miejsca w placówce - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 2 z 6    [ Posty: 56 ]

Napisano: 13 sty 2012, 11:13

Co???
A jaka to instytucja dzwoni???
~..

Napisano: 13 sty 2012, 11:30

w postępowaniu o demoralizacje nie ma w zastosowaniu środka wychowawczego w postaci Placówki op wych.
A sygn jaka jest ? Opm czy nw czy npw
~ale jaja

Napisano: 13 sty 2012, 12:15

dzwoni szkoła, ops a sygn. Now ...
~la~

Napisano: 13 sty 2012, 12:33

sygn. akt Now
~la~

Napisano: 13 sty 2012, 12:37

art. 6 Upn \"6) skierować do ośrodka kuratorskiego, a także do organizacji społecznej lub instytucji zajmujących się pracą z nieletnimi o charakterze wychowawczym, terapeutycznym lub szkoleniowym, po uprzednim porozumieniu się z tą organizacją
lub instytucją;

Porozumieli się z organizacją lub instytucją? A może porozumieli się z organem prowadzącym?

Ale jaja MOS nie jest już środkiem wychowawczym zmieniła to ustawa o pieczy zastępczej ;). Teraz tylko za zgodą.
~etatysta

Napisano: 13 sty 2012, 12:40

pkt 9 obecnie brzmi: orzec umieszczenie w młodzieżowym ośrodku wychowawczym albo w rodzinie zastępczej zawodowej, która ukończyła szkolenie przygotowujące do sprawowania opieki nad nieletnim;
Od 2004 roku Nie ma w tym punkcie słowa o domu dziecka ;)
~etatysta

Napisano: 13 sty 2012, 12:46

Początek końca MOSów.
~Kaśka

Napisano: 13 sty 2012, 13:15

kurcze - ale jak sąd może nie rozwiązując rodziny zastępczej (formy opiekuńczej) wydać postanowienie na placówkę socjalizacyjną (również formę opiekuńczą)????
a poza tym w art. 6 pkt 11 upn - mówi się ze wobec nieletniego sąd może stosować inne środki przewidziane kro z wyłączeniem umieszczenia m.in. w placówce opiek - wych.....
to ze mną jest coś nie tak czy z sędzią
wydaje się, ze sąd nie rozpatrywał tej sprawy jako problemu demoralizacji tylko jako problem opiekuńczy - niezaradność rodziny zastępczej - ale wtedy powinien rozwiązać rodzinę zanim skierował do placówki...czy ja źle mówię???
ja juz mam w placówce kilkoro takich oddanych z rodzin zastępczych (tej najlepszej z form opiekunczych - taniej, kochajacej i pożądanej) i najpierw w papierach wygląda ze dzieciak to \"coś starsznego\" a potem się okazuje, ze jak ustalić z nim jasne zasady i granice to dzieciak najczęściej funkcjonuje normalnie
więc powiedz skąd ten dzieciak - może świętokrzyskie nie będzie za daleko i wezmę go do siebie....
a kto jest u niego opiekunem prawnym????
~monika

Napisano: 13 sty 2012, 13:16

kurcze - ale jak sąd może nie rozwiązując rodziny zastępczej (formy opiekuńczej) wydać postanowienie na placówkę socjalizacyjną (również formę opiekuńczą)????
a poza tym w art. 6 pkt 11 upn - mówi się ze wobec nieletniego sąd może stosować inne środki przewidziane kro z wyłączeniem umieszczenia m.in. w placówce opiek - wych.....
to ze mną jest coś nie tak czy z sędzią
wydaje się, ze sąd nie rozpatrywał tej sprawy jako problemu demoralizacji tylko jako problem opiekuńczy - niezaradność rodziny zastępczej - ale wtedy powinien rozwiązać rodzinę zanim skierował do placówki...czy ja źle mówię???
ja juz mam w placówce kilkoro takich oddanych z rodzin zastępczych (tej najlepszej z form opiekunczych - taniej, kochajacej i pożądanej) i najpierw w papierach wygląda ze dzieciak to \"coś starsznego\" a potem się okazuje, ze jak ustalić z nim jasne zasady i granice to dzieciak najczęściej funkcjonuje normalnie
więc powiedz skąd ten dzieciak - może świętokrzyskie nie będzie za daleko i wezmę go do siebie....
a kto jest u niego opiekunem prawnym????
~monika

Napisano: 13 sty 2012, 13:25

sąd zastosował środek wychowawczy czyli upn a nie kro. Sędzia chyba pomylił/a placówkę socjalizacyjną z socjoterapeutyczną ;)
To chyba w slangu prawniczym nazywa się \"oczywista pomyłka pisarska\" ;)
~etatysta

Strona 2 z 6    [ Posty: 56 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x