poszukuje miejsca w placówce - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 3 z 6    [ Posty: 56 ]

Napisano: 13 sty 2012, 13:37

słuchajce - to do mos- u jak teraz skierować????? na wniosek opiekuna prawnego???? a jak szanowny opiekun sie nie chce zgodzić to co?? do sądu można wystąpić żeby zgodę dał jeśli są oczywiste wskazania do nauki w mos a opiekun się nie zgadza.....czy poprzez orzeczenie poradni psych - pedag trzeba......czy wogóle pisać poprostu do sądu nie pytając nawet opiekuna??? Ale z tego co czytam i widzę tutaj to mos tylko na wniosek rodzica/opiekuna, tak????
~monika

Napisano: 13 sty 2012, 13:37

słuchajce - to do mos- u jak teraz skierować????? na wniosek opiekuna prawnego???? a jak szanowny opiekun sie nie chce zgodzić to co?? do sądu można wystąpić żeby zgodę dał jeśli są oczywiste wskazania do nauki w mos a opiekun się nie zgadza.....czy poprzez orzeczenie poradni psych - pedag trzeba......czy wogóle pisać poprostu do sądu nie pytając nawet opiekuna??? Ale z tego co czytam i widzę tutaj to mos tylko na wniosek rodzica/opiekuna, tak????
~monika

Napisano: 13 sty 2012, 13:52

do ~monika jestem z woj. łódzkiego i myśle, ze nie będzie to za daleko. podaje nr tel. 046 837 03 44 udzielę więcej informacji na ten temat
~la~

Napisano: 13 sty 2012, 13:56

DO MOS ZA ZGODĄ OPIEKUNA SĄD JUŻ CI TAKIEGO POSTANOWIENIA NIE WYDA.
~Piotr

Napisano: 13 sty 2012, 14:08

a co zrobić gdyby np. opiekun/rodzic nie wyrażał zgody....wiadomo jak z nimi czasami jest - a wskazania do ośrodka socjoterapeutycznego byłyby oczywiste????
~monika

Napisano: 13 sty 2012, 14:12

la - przybliż jeszcze choć trochę (jeśli oczywiście możesz - mam nadzieję, ze inni forumowicze się nie zdenerwują) na czym polega to, ze jak nazwałaś chłopak \"wykańcza\" dziadków......kto ma nad nim opieke prawną......czy jest leczony neurologicznie lub psychiatrycznie (i nie chodzi o to, ze się takich boję - u mnie więksość leczona) chcę wiedzieć jakie ma ewentualnie zdiagnozowane choroby/zaburzenia żeby wiedzieć czy mamy warunki odpowiednie dla niego
~monika

Napisano: 13 sty 2012, 14:12

la - przybliż jeszcze choć trochę (jeśli oczywiście możesz - mam nadzieję, ze inni forumowicze się nie zdenerwują) na czym polega to, ze jak nazwałaś chłopak \"wykańcza\" dziadków......kto ma nad nim opieke prawną......czy jest leczony neurologicznie lub psychiatrycznie (i nie chodzi o to, ze się takich boję - u mnie więksość leczona) chcę wiedzieć jakie ma ewentualnie zdiagnozowane choroby/zaburzenia żeby wiedzieć czy mamy warunki odpowiednie dla niego
~monika

Napisano: 13 sty 2012, 14:23

No można wnioskować o dalsze ograniczenie władzy w postaci decydowania w kwestii umieszczenia i załatwiania MOS. Sąd wyznaczy kuratora i jest.
Etatysto mam prośbę - napisz który artykuł traktuje o tym że mos nie przez sąd. Z góry dzięki.
~ale jaja

Napisano: 13 sty 2012, 14:31

ale jaja - art.205 pkt 1 naszej nowiutkiej ustawy
1) w art 6
a) pkt 9 otrzymuje brzmienie: \"9) orzec umieszczenie w mow albo w rodz. zast. zawodowej która ukończyła szkolenie przygotowujace do sprawowania opieki nad nieletnimi\"
a było:
orzec umieszczenie w rodz. zast., w mow, albo w mos
~monika

Napisano: 13 sty 2012, 14:39

do ~ monika z opinii psychologa agresywne słowne i fizyczne zachowania wobec równieśników, nie uczęszcza na zajęcia, nie odrabia prac domowych, nie wraca po szkole do domu dziadków (rodzina zastępcza ale nie opiekun prawny) jest agresywny fizycznie wobec babci
unika bliskich kontaktów, jest zamknięty w sobie i skryty
nie wymaga leczenia psychiatrycznego ani neurologicznego
przebywa w towarzystwie starszych i zdemoralizowanych
~la~

Strona 3 z 6    [ Posty: 56 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x