Gender - HYdE PaRK

Strona 6 z 43    [ Posty: 430 ]

Napisano: 12 gru 2013, 15:25

betonowy ty cały czas oceniasz ludzi, szufladkujesz, obrażasz
Bóg jest sprawiedliwy i miłosierny do końca. Mylisz pojęcia, karygmat wiary katolickiej gdzieś ci sie poplątał po drodze.
Zstaw ten swój gniew, nienawiść, pieniactwo na bok bo to nic ci nie da a tylko coraz bardziej wkręcasz sie w spirale zła i nienawiści.
Bóg cię kocha, jesteś cenny i piękny w Jego oczach i czeka na ciebie, daj Mu szansę
~o

Napisano: 12 gru 2013, 19:05

Prawdziwych katolików w Polsce już nie ma. Są tylko wilki za owce przebrane.
~Adam

Napisano: 12 gru 2013, 23:40

Adasiu. Choćbyś nie wiem jak kombinował, przed Bogiem nie uciekniesz. Pierwszy Adaś też próbował. Skończył, jak skończył. Dzięki niemu wszyscy mamy, jak mamy. Równie dobrze mógł mieć na imię Łukasz, czy Bazyli. W każdym razie chciał być sprytniejszy od Pana Boga. Nie ma szans. Nie zdarzy się to nigdy. Inaczej Bóg nie byłby Bogiem.
Nie piszę tego, bo jestem mądrzejszy. Piszę, bo sam tego doświadczyłem, więc wiem, o czym piszę. I tak bardzo osobiście - radości, jaką czułem płacząc nad sobą, nad swoją ludzką mizerią i wielkością jednocześnie, nie zamieniłbym na nic, czego doświadczyłem dotychczas. Doświadczenie działania Boga w życiu, to coś, co każdy musi sam przeżyć. Wtedy się wie, o czym się mówi, czy pisze. Jak najbardziej czuję się katolikiem. Z pewnoscią mój katolicyzm, nie jest wzorcowy. Mógłbym być lepszym człowiekiem, lepszym katolikiem, mężem, ojcem, pracownikiem socjalnym, itd. Mam lepsze i gorsze dni. Bywam złośliwy i mam tego świadomość. To kwestia niedoskonałości. Czasem z nią walczę, czasem... nie mam czasu.
Napisz Adasiu coś o swoim katolicyzmie. Będziemy mieli jakieś odzwierciedlenie Twojej wykładni wyznania katolickiego i jego podstaw, skoro tak łatwo przychodzi Ci ocena katolików w Polsce. Po prostu chcę wiedzieć, czy wiesz o czym piszesz, pisząc, że w Polsce nie ma już katolików. Owce w wilczej skórze zawsze były. Nawet gdy pojęcie katolicyzm jeszcze nie istniało.
~Łukasz Sz.

Napisano: 13 gru 2013, 9:26

a skąd Adaś ma wiedzieć skoro do kościoła nie chodzi tylko żyje nienawiścią i propagandą. Trzeba się modlić o laskę dla niego aby przejrzał.
~o

Napisano: 13 gru 2013, 18:25

O laskę? Ok bo akurat żadnej nie posiadam;)
Tylko żeby szczupła była.
~Adam

Napisano: 16 gru 2013, 21:14

Czy znacie bajkę H.Ch. Andersena pod tytułem Nowe szaty cesarza? Nie, to radzę przeczytać gdyż może to być o was. Poprawność polityczna doprowadza ludzi do granic absurdu. Widzą rzeczy, które nie istnieją. Podobnie jak cesarz był oszukiwany w sprawie szat, tak samo wy jesteście oszukiwani przez genderowców, którzy wmawiają wam, że macie najpiękniejsze szaty podczas gdy tak naprawdę świecicie gołym zadkiem. A gdzie się podziała zwykła ludzka roztropność?
Tak to już jest na tym świecie, ze prawdziwymi mędrcami są ludzie prości, którzy powołują się na naturalny porządek świata a nie ci wykształceni głupcy, którym wydaje się, że im większą bzdurę zaakceptują tym są inteligentniejsi.

Nie nic mądrzejszego od natury. To nie lewacy stworzyli świat lecz natura i to ona spowodowała, że aby gatunek mógł istnieć i przetrwać potrzebny jest samiec i samica. Nigdy nie zdarzyło się aby dwóch samców lub dwie samice mogli mieć potomstwo. Więc łączenie się w pary mężczyzn lub kobiet to nienormalność, coś całkowicie sprzecznego z naturą. Żyjemy teraz w takiej rzeczywistości, w której wmawia się nam, że to jest naturalne lecz ma to znamiona terroru. Bo jeśli ktoś przeciw temu publicznie oponuje poddawany jest wykluczeniu społecznemu. Niszczy się go w imię rzekomej walki o tolerancję. Ponieważ mamy do czynienia z jawnym szwindlem tzn. wmawia się nam coś co nie jest prawdą i co ma nas doprowadzić do podejmowania decyzji dla nas niekorzystnych to oczywiście architekci tego szwindla muszą posługiwać się metodami tradycyjnych oszustów. Jesteśmy więc z jednej strony tresowani i za każdą niezależną i rozsądną myśl dostajemy po łapkach a z drugiej strony ci wolniej myślący padają ofiarą tzw. metody na wnuczka. Co to znaczy? Ni mniej ni więcej tylko taki jeden z drugą przychodzą o nas i mówią: słuchaj babciu, to nie żaden Gender tylko twój wnuczek. Jak mi nie oddasz swojego rozsądku to wnuczek będzie miał kłopoty.

Tak więc obecny etap nienormalności kampanię pod nazwą: \"Gender to nie to o czym myślicie, czyli Murzyn to nie Murzyn tylko Eskimos\". I gdyby to nie było śmiertelnie poważne to każdy kabaret miałby z tego jaja na co najmniej rok zapewnione.

Jak widać z filmu zamieszczonego w tym topiku, pewien wykształcony komik norweski zamiast robić sobie z tego jaja jednak uznał, że warto pokazać ludziskom na całym świecie, że to co proponuje nam lobby genderpolitik to nie są żadne jaja lecz poważny problem socjologiczny gdyż mamy do czynienia z chorą ideologią, która nie znajduje żadnego uzasadnienia empirycznego a jedyny argument, jakim dysponują to \"tylko my mamy rację\". Z tego argumentu narodziły się już dwa totalitaryzmy a ludziom wcale nie żyło się lepiej i przyjemniej bo wielu wcale się nie żyło. Dobrze, że za problem zabrał się Norweg, bo to wytrąca naszym jaśnie oświeconym zwolennikom genderpolitik argumenty o ciemnogrodzie i zacofaniu. Czuwaj!
~babcia

Napisano: 16 gru 2013, 21:19

Ku pamięci i otusze, by normalny człowiek nie popadał w zwątpienie, że jest sam na tym świecie i że już tylko on nie wierzy w te bzdury:

https://www.youtube.com/watch?v=5oGL7njQwrg
~babcia

Napisano: 16 gru 2013, 22:11

Herezje.
~Adam

Napisano: 17 gru 2013, 9:25

nihilista z ciebie Adamie
Jak ty się musisz ze soba męczyć
~pup

Napisano: 17 gru 2013, 18:29

To nauka i racjonalizm a nie nihilizm.
Witamy w XXI wieku.
~Adam

Strona 6 z 43    [ Posty: 430 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem