koordynator rodzinnej pieczy zastępczej - Piecza Zastępcza

Strona 16 z 23    [ Posty: 229 ]

Napisano: 24 lut 2016, 13:45

Czy do wniosku o ustalenia kontaktów z dziećmi koniecznym jest, aby dołączyć akt urodzenia dziecka? I czy wystarczy ksero czy musi być oryginał?
mariusz1

Napisano: 11 mar 2016, 15:12

Czy w rodzinie zastępczej dodatek wychowawczy 500 plus, będzie przysługiwał na zasadach jak w rodzinach biologicznych czyli z kryterium dochodowym, czy też na każde dziecko bez kryterium dochodowego?
janina00

Napisano: 11 mar 2016, 15:35

Na każde dziecko bez kryterium dochodowego
paulina0207

Napisano: 17 mar 2016, 14:45

Co w przypadku, gdy osoba stanowiąca rodzinę zastępczą trafi do szpitala, co wówczas z dzieckiem?
Mariaa

Napisano: 25 mar 2016, 12:58

Witam, nie mogę doszukać się informacji stąd pytanie, czy ustawa wskazuje termin, w którym koordynator musi wejść w środowisko po otrzymaniu postanowienia o utworzeniu rodziny zastępczej?
marta000

Napisano: 30 mar 2016, 11:29

marta000 pisze:Witam, nie mogę doszukać się informacji stąd pytanie, czy ustawa wskazuje termin, w którym koordynator musi wejść w środowisko po otrzymaniu postanowienia o utworzeniu rodziny zastępczej?
Witaj, ustawa nie wskazuje dokładnego terminu. U nas zazwyczaj idzie się do takiej rodziny w pierwszej kolejności.
Eliz

Napisano: 30 mar 2016, 19:54

W ciągu 10-14 dni od momentu umieszczenia dziecka w rodzinie zastepczej winien zostac sporzadzony Plan Pomocy Dziecku, ktory przygotowuje sie razem z rodziną zastepczą, wiec wowczas koordynator ma mozliwość spotkania się z rodziną.
aniaa0891

Napisano: 31 mar 2016, 9:38

aniaa0891 pisze:W ciągu 10-14 dni od momentu umieszczenia dziecka w rodzinie zastepczej winien zostac sporzadzony Plan Pomocy Dziecku, ktory przygotowuje sie razem z rodziną zastepczą, wiec wowczas koordynator ma mozliwość spotkania się z rodziną.
aniaa0891 Ten termin sporządzenia Planu Pomocy Dziecku jest wskazany gdzieś w ustawie? Czy to wasze wewnętrzne ustalenia?
koord

Napisano: 01 kwie 2016, 16:47

Powiedzmy że jest to informacja "pokontrolna" :)
O takim terminie mówiono również na szkoleniach w których brałam udział.
ania0891

Napisano: 15 kwie 2016, 11:17

Witam, jestem nowym koordynator i zastanawiam się nad rozwiązaniem w sytuacji, gdy np. rodzic zastępczy znajduje się pod wpływem alkoholu, należy wezwać policję z alkomatem, ale co wówczas z dzieckiem, gdy nie ma innej osoby, która na ten czas mogłaby się nim zaopiekować? Domyślam się, iż trafia do placówki, ale kto dziecko ma tam doprowadzić? Jak to wygląda w praktyce
joanna.Z

Strona 16 z 23    [ Posty: 229 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x