koordynator rodzinnej pieczy zastępczej - Piecza Zastępcza

Strona 9 z 23    [ Posty: 229 ]

Napisano: 22 wrz 2015, 10:52

Witam ! Jestem w tej dziedzinie zupełnie nowa i mam problem z planem pomocy dziecku.. a mianowicie jak on ma wyglądać? pomoże ktoś?
ko.ania
Praktykant
Od: 22 wrz 2015, 10:12
Zajmuję się:

Napisano: 22 wrz 2015, 13:48

Co jeśli babci jest powierzona piecza ale nie jest jeszcze rodzina zastepczą i dziecko powinno być u niej a ojciec nie chce bo oddać
xxxxx111

Napisano: 25 wrz 2015, 13:09

xxxxx111 pisze:Co jeśli babci jest powierzona piecza ale nie jest jeszcze rodzina zastepczą i dziecko powinno być u niej a ojciec nie chce bo oddać

Sprecyzuj jak może być powierzona piecza ale jeszcze nie jest rodziną zastępczą? chodzi o to ze wyrok się nie uprawomocnił?
koordynatorrr

Napisano: 25 wrz 2015, 16:31

Postanowienie o natychmiastowym przyznaniu pieczy w miejscu zamieszkania babci na okres do prawomocnego zakończenia sprawy...czy policja powinna się ustosunkować do takiego postanowienia i doprowadzić w ostateczności dziecko do babcicxx
xxxxx111

Napisano: 28 wrz 2015, 10:12

Wydaje mi się że tak, najlepiej skonsultować to z sądem lub prawnikiem.
koordynatorrr

Napisano: 01 paź 2015, 12:35

A ja proszę o pomoc w nietypowej sprawie. matka cudzoziemka urodziła dziecko i uciekła ze szpitala. Nie wiadomo gdzie przebywa, nie zrzekła się praw do dziecka. Dziecko umieszczono w rodzinie zastępczej do czasu prawomocnego zakończenia postępowania. Dziecku nadano imię z urzędu i nazwisko które podała matka. ojciec jest nieustalony wiec też w akcie urodzenia jest wpisany z urzędu. Dziecko nie ma obywatelstwa, nr pesel ani zameldowania. Rodzina zastępcza złożyła wniosek o opiekę prawną nad dzieckiem. złożony przez RZ wniosek do Urzędu Wojewódzkiego o nadanie obywatelstwa POLSKIEGO został odrzucony ponieważ w szpitalu gdzie urodził się maluszek doszukano się, że wcześniej (przed porodem) matka okazała swój paszport i znane jest jej obywatelstwo. rodzina zastępcza chce adoptować chłopca. jak zalegalizować jego pobyt w POLSCE? proszę o pomoc, może ktoś już przechodził przez taką sprawę.
agab13
Praktykant
Od: 25 cze 2015, 15:03
Zajmuję się:

Napisano: 21 paź 2015, 12:19

A co w przypadku, gdy przekroczy sie termin 6 miesięcznej oceny zasadności dalszego pobytu dziecka w rodzinie zastępczej (zespół) o dajmy na to miesiąc?
anka99

Napisano: 21 paź 2015, 19:28

Sąd przysle ponaglenie, i poinformuje ze trzeba jak najszybciej dostarczyc ocenę. A czy na ocenach do sądu piszecie kto był obecny na zespole?
aniaa

Napisano: 21 paź 2015, 23:22

Pisany jest protokół z posiedzenia zespołu na którym jest napisane kto w nim uczestniczył...ale nie wiem czy to jest wysylane do sądu
anka99

Strona 9 z 23    [ Posty: 229 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x