manipulacje onetu - HYdE PaRK

Strona 7 z 7    [ Posty: 70 ]

Napisano: 17 wrz 2012, 14:46

pzrzepraszam za taki fatalny błąd ortograficzny \"dwódziestolecie\"

szczerze przepraszam. Głównie piękny jezyk polski przepraszam. Za to, że go tak sponiewierałem. Jak się człowiek spieszy...
~Łukasz

Napisano: 17 wrz 2012, 15:41

Dziękuję. Wreszcie mamy wgląd w twoje poglądy oraz ich uzasadnienie.

Niestety Olszewski już nie wróci. Prędzej Kaczyński ale ten z kolei nie ma z kim stworzyć koalicji. Jeśli wygra to nie porządzi długo. Będzie jak w 2007.
A Ekipa Jurka - nie oszukujmy się. Oni nawet 3% nie zdobędą. Zbyt konserwatywne idee.
Jesteś skazany na dalsze narzekanie Łukaszu. Twoja Polska nigdy nie nastanie.
~Adam

Napisano: 17 wrz 2012, 16:03

Ty jednak jesteś niezwykle inteligentny, co dostrzegam po Twojej głębokiej refleksji, że Olszewski już nie wróci.

Adaś nie martw się o mnie. Poradzę sobie pomimo Twoich rozterek :-)))))))
A czy ja gdzieś napisałem, że Marek Jurek złapie choćby 6%?
Adasiu, na co jestem skazany to nie Tobie sądzić. I czy gdzieś napisałem, że marzę o wielkiej, milionowej formacji Prawicy RP? Adasiu!!! Ja myślę, że Polska jest jedna, a nie moja, czy Twoja! A może się mylę?

~Łukasz

Napisano: 17 wrz 2012, 16:05

a nie tobie oceniać Adama i to w chamski sposób!
~do Łukaszka

Napisano: 17 wrz 2012, 16:08

Tak to niestety nie jest. Polska jest partyjna. Podziały idą z góry.
Powinieneś przyhamować z wklejkami. No bo przecież w ciebie kryzys nie uderzył. Tusk podobnie. Jego działania nie dotykają ciebie bezpośrednio. Co najwyżej podwyżki nie dostaniesz. Ciesz się że masz pracę, w miarę dobre zdrowie i fajne dzieci. Europejska zaraza cię nie dotyczy. Powinno ci to wszystko zwisać i powiewać.
~Adam

Napisano: 17 wrz 2012, 16:14

Grubo się mylisz. Może dlatego że rośniesz, pamięci nie rozwijasz, emocje masz nieokiełznane, ale to tylko hipoteza robocza. Nie uważam tak jeszcze szczerze. Jednak to, że się mylisz, jest bezsprzeczne.
~Łukasz

Napisano: 17 wrz 2012, 16:46

cieniutki jesteś i nie dorastsz Adamowi do pięt i kulturą słowa i wiedzą
~do Łukaszka

Napisano: 17 wrz 2012, 16:48

Coraz więcej polaków nie wie na kogo głosować. Plączą się we wszechobecnych sondażach. Bo przecież wszyscy już rządzili i nikt nie spełnił oczekiwań narodu. Każda frakcja miała swoje afery, wpadki, każda popełniała odbijające się na Kowalskim błędy. SLD miało swojego Rywina, Jakubowską i grupę trzymającą władzę. Miała też pijanego choć lubianego Olka. PiS miał swoje haki, państwo policyjne, Kamińskiego, Blidę. PO miała aferkę hazardową, taśmy o koalicjancie, Amber Gold i inne drobniejsze wpadki.
Nie ma na kogo głosować. Naród już nie pójdzie tak chętnie do urn. Na nieobecności zyskają mniejsze partie albo te których elektorat jest fanatyczny i twardy (PiS). Partia Jarka jeśli wygra (co jest możliwe) to tylko dlatego że będzie bardzo mała frekwencja.
Wklejkami nie otworzysz ludziom oczu. Od lat jesteśmy skazani albo na PiS albo na PO. I tym razem również tak będzie. Pytanie tylko kto jest mniejszym złem? Warto czytać programy partii. Zbyt często ulegamy medialnym sugestiom i emocjom.
~Adam

Napisano: 17 wrz 2012, 18:30

Adasiu, ja nie pytaem, na kogo będzie głosować, czy nie głosować wielu Polaków, tylko zapytałem konkretnie o Twoje zdanie na temat, który rząd był dobry?

Odpowiesz?
~Łukasz

Napisano: 17 wrz 2012, 19:05

Za mojego życia takowego nie było. Przynajmniej nie pamiętam. Ekipę Olszewskiego z racji swojego młodego wieku (27l.) też znam tylko z opowieści rodziców (średnio z niej zadowolonych) i prac naukowych które z ciekawości sobie czytałem by nie przytakiwać starym prykom;)
Nie wiem tylko dlaczego pytasz mnie o wiek i tym samym - poziom mądrości życiowej pewnie. Twoje pokolenie uwielbia porównywać. Inteligencję mierzycie wiekiem. Zawsze mnie to śmieszyło bo przecież to nie lata świadczą o jakości \"kalafiora\" pod kopułą. Uważacie że waszą siłą jest to że przeżyliście komunę i że możecie porównywać obie te epoki (i ustroje z których każdy miał wady i zalety).
Z jednej strony cieszycie się że macie markety i pełne w nich półki a z drugiej marudzicie że was wyzyskują, dymają i okradają. Trudno się wstrzelić w wasze gusta. Szczególnie te polityczne. Chcielibyście spokój i względną stabilność (także finansową i rodzinną) z komuny przenieść w czasy współczesne. Tak niestety nie można.

Kogo widziałbym w rządzie? Każdego kto:
- opodatkuje kościół
- połączy ZUS i KRUS
- obniży koszty pracy
- zadba o politykę społeczną, dzieci, bezrobotnych, niepełnosprawnych, a więc o słabsze ogniwa
- spuści powietrze z administracyjnego balona poprzez likwidację punkt terenowych przechowalni dla swoich (spółki rolne, komendy wojskowe itp)
- Wreszcie uzdrowi służbę zdrowia (choćby poprzez prywatyzację wmuszającą konkurencję a tym samym dobrą ofertę za niską cenę)
- zlikwiduje przywileje cwaniakom zza biurek (policja, wojsko, kopalnie)
- zmieni system nagradzania urzędników (za efektywność a nie coś co jest do zrobienia)
- znacząco ograniczy nepotyzm.

Jedziemy na tym samym wózku Łukasz. Ja podobnie jak ty nie doczekam się rządu marzeń:P
~Adam

Strona 7 z 7    [ Posty: 70 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x