postanowienie sądu o umieszczeniu w placówce - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 11 lut 2012, 19:40

u nas full i cała kolejka w drodze...
~piotr

Napisano: 12 lut 2012, 1:08

No właśnie Leonie. Jeśli pobyt w placówce nie rozwiązuje żadnych problemów to po co umieszczać tam dzieci? Jest tyle fajnych miejsc gdzie pobyt rozwiązuje problemy np. wychowawcze, edukacyjne. Tam też dają wikt i opiekunek. Po co jeszcze za to przepłacać. A skoro już musi być, to najważniejsze żeby było tanio. Tak wiem Leonie u Ciebie jest super.
PS. Też nie narzekam na brak chętnych do placówki ;)
~etatysta

Napisano: 13 lut 2012, 15:15

wiem - strasznie głupio i wbrew tendencjom ogólnym zabrzmi.....(ale to naprawdę nie jest tak, ze jestem potworem, który chce nieszcześcia dzieciaków - serio....) - ale cała moją nadzieją są nasze rodziny zastepcze - jutro już szóste dziecko oddane przez rodzinę ma do mnie trafić - i jak tu być orędownikiem akcji \" likwidujmy domy dziecka\" - w obliczu bezrobocia (bo nikt nie ma alternatywy dla mnie i moich pracowników - pomimo lat doświadczeń w pracy z dzieckiem - wiem, ze jak się okaże że nie ma dzieci - placówka do likwidacji.....nawet gdyby za pięć lat miało się okazać, ze kolejna reforma nie wypaliła i nie ma co zrobić z dziećmi które w żadnej rodzinie sią nie sprawdzają)........słuchajcie - mieszkańcy Śląska - czy w Waszym rejonie nie zadziało się już kiedyś tak właśnie, ze polikwidowane zostały placówki i wszystko poszło w ręce rodzin zast. a po jakimś czasie okazało się, ze macie wiele problemów z dzieciakami, które wracały z rodzin...????? tak słyszałam,, ale wolałabym się upewnić
~monika

Napisano: 13 lut 2012, 17:58

Ale u nas nie polikwidowali placówek. U mnie placówka była i jest i przyjęć co nie miara. A rodzin zastępczych brakuje.
~ale jaja

Napisano: 13 lut 2012, 23:10

a u nas to do placówki nie kierują - rodzin zawodowych - co kot napłakał - potworzyli większość \"chorych\" rodzin spokrewnionych - chyba zgłoszę nasz powiatowy sąd rodzinny do jakiejś nagrody czy jak - może chociaż tv zrobi z nimi reportaże - na cześć i chwałę naszych ustawodawców - pierwszy w Polsce niewiarygodny cud \"ozdrowienia\" społeczności lokalnej
i jak tak to obserwuję - to powiem Ci szczerze - zaczynam się rozgladac za jakims pomyslem na siebie bo droga do pośredniaka nieszczegolnie mi sie podoba
~Monika

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x