dodatek dla pracowników socjalnych - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 6    [ Posty: 57 ]

Napisano: 13 lut 2012, 16:09

Pracownicy socjalni zatrudnieni w placówkach - czy otrzymujecie dodatek 250zł? jesli tak to kto go wypłaca? czy to sa pieniądze z dotacji czy pracodawca płaci z własnego budzetu? pytm, bo ja do tej pory miałm wypłacany z dotacji, a w tym roku cisza
~marta

Napisano: 13 lut 2012, 17:01

Od 1 stycznia 2012 r. w związku z wejściem w życie ustawy o wspieraniu rodziny i systemie pieczy zastępczej dodatek w kwocie 250 zl dla pracowników socjalnych zatrudnionych w placówkach opiekuńczo - wychowawczych nie przysługuje.
~Jolka

Napisano: 13 lut 2012, 17:17

Dlaczego nie przysługuje???
~>>

Napisano: 13 lut 2012, 19:19

Ja pracuje jako pracow.socj. w placówce spod stowarzyszenia i otrzymuje taki dodatek (250zł)
~socjalny

Napisano: 13 lut 2012, 19:27

to prawda, nowa ustawa zabrała dodatek!
Panzer
Stażysta
Od: 02 lut 2010, 20:03
Zajmuję się:

Napisano: 13 lut 2012, 23:12

wg mnie sprawy pracowników socjalnych najpełniej reguluje ustaw o pomocy spolecznej - czy to pracownik w placówce czy gdziekolwiek indziej - nic mi nie wiadomo o likwidacji dodatku dla pracownika w pl.; wszystko zalezne od wymiaru godzin w terenie.......a ze nie chcą dawać na to dotacji, tylko najlepiej chcieliby zeby placić ze środków własnych więc może dlatego niektórzy sie tłumaczą, ze zlikwidowany albo sie nie tłumacza tylko poprostu nie przyznają.....
~Monika

Napisano: 14 lut 2012, 1:33

panzer a w którym miejscu nowa ustawa zabrała ten dodatek???odpowiedz konkretnie.
~an

Napisano: 14 lut 2012, 10:50

No właśnie, gdzie jest napisane że dodatek jest zlikwidowany????? skoro w pcprach nie zlikwidowali dodatku to dlaczego w placówkach ma nie być????
~marta

Napisano: 14 lut 2012, 10:53

Mam na myśli pracowników socjalnych z pcprów, a obowiazuje nas przeciez ta sama ustawa
~marta

Napisano: 14 lut 2012, 11:37

Właśnie gdzie jest napisane, że w placówkach likwidują dodatek dla pracowników socjalnych? Prześledziłam ustawę, rozporządzenie i nic takiego nie jest tam napisane. No tak dodatek jest przyznany ale jak się okazuje nie wszystkim wypłacany. To nie pierwszy przypadek na forum gdzie ktoś pisze o pozbawieniu go tego dodatku w tym czy ubiegłym roku. Osoby pytają są odpowiedzi, że np. im się należy jednak co taka osoba może zrobić aby uzyskać przysługujące mu świadczenie? Zapyta dyrektora, który odesle go do księgowej, księgowa powie, że nie uzyskała dotacji z powiatu, powiat tłumaczy się, że nie dostał pieniędzy z... itd. itd.
Zatem kochani pomóżcie-gdzie się udać i upomnieć o swoje?
~mariola

Strona 1 z 6    [ Posty: 57 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x