RUSZCZIE DYREKTORÓW - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 4 z 6    [ Posty: 54 ]

Napisano: 20 lut 2012, 13:42

Racja, ta perspektywa jest nieco różna, ale tylko (mam nadzieję, że nie z powodu sknerstwa dyrków ;) ) dlatego, że kasy generalnie brak - zależy to też oczywiście od zasobności powiatów i co dla nich jest w samorządzie ważne, a co ważniejsze i jak są podatni na argumenty m.in dyrków ;) Pozdr.
~Wojtek

Napisano: 20 lut 2012, 15:42

Myślę,że przede wszystkim, nam pracownikom placówek op- wych. powinno zależeć na spokojnej i satysfakcjonującej pracy z przyzwoitą pensją.
Dla mnie nie jest ważne czy zatrudnienie jest KN czy KP chodzi o zrównanie pensji i ilość godzin pracy dla wszystkich wychowawców. Mamy takie same zakresy obowiązków, taką samą odpowiedzialność różnią się pensje i ilość godzin pracy. Nie znaczy to,żeby zabrać pracownikom zatrudnionym na KN.

Moja propozycja :możemy w postulatach żądać wyrównania pensji, godzin pracy, jak również żądać dodatek za trudna i stresującą pracę.

Myślę,że każdy dyrektor chciałby, aby pracownik zarabiał więcej.
Jak wiecie w każdej instytucji w każdym roku planowane są wydatki na rzecz danej jednostki, nawet jeżeli dyrektor zawyży plan wydatków,zawsze \"obcinają\" władze starostwa. Są rozdziały, paragrafy z przeznaczeniem na konkretny cel i nawet dyrektor nie jest w stan zaczarować więcej finansów - nieszczęsne przekroczenie dyscypliny budżetowej.

- Esteta - pensja dyrektora zatrudnionego na Kp jest nie wiele wyższa od pensji nauczyciela dyplomowanego. Pozdrawiam.

~Stokrotka

Napisano: 20 lut 2012, 18:12

od momentu zatrudnienia mam teraz drugiego dyr.pierwszemu zależało by pracownicy zarabiali wiecej i go zdymisjonowano!drugi uważa ze zarabiamy nie mało i zabrał premie:(
~kama

Napisano: 21 lut 2012, 22:37

to ile zarabia dyrek na kp ,a ile dyrek na kn? BO CIĄGLE JEST TO TAJEMNICA...
~zainteresowany

Napisano: 21 lut 2012, 23:41

Z moich informacji dyr z KN - 5,700 zł brutto
z KP - 5,200 zł brutto. Dyrektor z Kp ma tylko pensje podstawową,dodatek funkcyjny i wysługę lat, na rękę otrzymuje około 3,600 zł Także to nie są kokosy. Pracuje więcej niż 8 godzin dziennie, czasem w nocy telefon bo.... coś wydarzyło się w Placówce,czasem roszczeniowi wychowawcy itp

Zainteresowany - to żadna tajemnica,ile zarabiają dyrektorzy jeżeli chcesz wiedzieć ile zarabia twój dyrektor wejdź na oświadczenie majątkowe - dowiesz się wszystkiego, ile zarabia, ile ma zadłużenia,jakie kredyty, a nawet kiedy ma urodziny żebyś mógł złożyć życzenia.
~Stokrotka

Napisano: 21 lut 2012, 23:45

u mnie w placównie niepublicznej dyr pracujący na KP ma 2800netto i nic wiecej.zadnych dodatków
~kama

Napisano: 22 lut 2012, 0:13

KN płaca zasadnicza w zaleznosci od stopnia awansu
np. Dyrektor - nauczyciel dyplomowany płaca zasadnicza ok 3 tys zł plus dodatki ( funkcyjny, za warunki pracy, wysł lat i ) zwykle 3tys + 1 tys + 600zł )
KP - tu mozliwości OP są o wiele większe płaca zasadnicza np Dyr. moze wynosic nawet 5.4 tys zł + dodatki
Ile zarobi Dyrektor tylko i wyłącznie zalezy od dobrej woli OP.

~Roman

Napisano: 22 lut 2012, 18:21

kopara mi opadla ...a ja już 6rok za 1500netto
~zainteresowany

Napisano: 22 lut 2012, 18:40

Zainteresowany nie wszędzie jest tak różowo. U mnie dyrektor ma 4200 brutto wchodzą w to wszystkie dodatki dwa: funkcyjny i stażowe. Szału chłop nie ma.
~Marcin

Napisano: 22 lut 2012, 19:17

Marcin to ile jest netto ?
~Jola

Strona 4 z 6    [ Posty: 54 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x