Wywiad z Polkowskim - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 10    [ Posty: 94 ]

Napisano: 21 lut 2012, 13:24

https://www.polityka.pl/kraj/wywiady/152 ... idule.read

Polecam wywiad z Polkowskim.Pokazuje jak nieobiektywny i zafałszowany obraz kreuje prezes Polkowski.

P.S.Szkoda,że Polkowski nie wspomniał,że sam był rodziną zastępczą która została rozwiązana z powodu jego niejasnych związków z podopieczną.
~Tzw. Gienia z 30 letnim stażem

Napisano: 21 lut 2012, 13:59

mnie to za dużo kosztuje zdrowia czytanie tych wszystkich wywiadów i oglądanie programów o tych,którzy to dla dobra dzieci działają - tylko i wyłacznie...i wcale im nie w głowie kariery polityczne ani lokalne ani ogólnopolskie....nic z tych rzeczy ani pieniądz ani nic innego - tylko dobro dziecka:) a ja własnie przed chwila przyjęłam do siebie chłopca, który po ośmiu latach w rodzinie zastępczej został \"oddany\" bo podkradał kasę i pomimo uregulowanej sytuacji prawnej od czterech lat nikt go nie zgłosił do ośrodka adopcyjnego........i co - mam z tym lecieć do gazety wyborczej czy do tvn - u?????
~monika

Napisano: 21 lut 2012, 14:19

Wow! Ten facet jest wszędzie! Aż boję się otworzyć lodówkę! :)
A tak serio, to jakaś zorganizowana akcja? Tyle wywiadów w telewizji i prasie z ideologami nieudanej reformy, to już dawno nie było ;)
~etatysta

Napisano: 21 lut 2012, 14:24

z pewnością dogadana akcja...chwytliwy temat - tzw. medialny - jak ktos nie ma do czynienia z tym tematem to normalne, ze będzie uważał Polkowskiego za mądrego gościa - szkoda, ze dla przeciwwagi do takiego programu nie zaproszą kogos z placówki na które tak łatwo pluć wtedy gdy nikt ich nie broni
~monika

Napisano: 21 lut 2012, 14:51

Ach ten Polkowski, ile w nim \"mądrości\". Mam pytanie dlaczego Pan Polkowski i jego stowarzyszenie też tworzy domy dziecka , co prawda 14 osobowe ale Domy dziecka? Gdzie zastosowanie słów Pana Polkowskiego o pracy z rodziną jak i tak w jego domach są dzieci pomimo \"pracy z rodziną\". Mi się wydaje że Pan Polkowski w naszym kraju pracuje nad czymś innym...........a mianowicie nad wyłącznościom w organizowaniu pieczy zastępczej instytucjonalnej ,dlatego państwowe domy dziecka ciągle będą bee bo Panstwowe nawet jakby były 14 osobowe.
~Tomek

Napisano: 21 lut 2012, 16:36

Prawda pan Polkowski często w wypowiedziach dotyczących domów dziecka mija się z prawdą - nie wiem czy ma tak małą wiedzę w tym temacie czy udaje ,że jest inaczej. Pomimo tego przez lata pełno go w mediach i są ludzie, którzy go słuchają a przecież wszyscy pracujący w placówkach wiedzą tak naprawdę jak wygląda rzeczywistość. Ci co nie pracują mają niestety mylne wyobrażenie słuchając pana Polkowskiego.
~mariola

Napisano: 21 lut 2012, 17:40

\"Szprycowanie psychotropami przez wychowawców ddz\" - zobaczcie jakie to proste - informacja poszła w Polskę, że idzie wychowawca do psychiatry (psychiatra taki łatwowierny??? że nawet dziecka nie musi być podczas wizyty???)... i pstryk! już ma receptę na psychotropy - a p. redaktor Winnicka \"łyka jak karp\" te \"rewelacje\", bo może to jej kumpel (Polkowski), który chce ugrać swoje sprawy albo pasuje jej to do nośnego tematu, który sobie zaplanowała.
A może byśmy tak zaprotestowali jakimś pismem i poprosili p. redaktor o sprostowanie? Pozdr.
~Wojtek

Napisano: 21 lut 2012, 17:49

Wojtku masz rację, musimy wyjść dalej poza to forum
~casus

Napisano: 21 lut 2012, 18:16

Jak czytam tego typu wypiciny jak ten wywiad to utwierdzam się w przekoananiu, że ustawa nie wyszła po myśli pana Polkowskiego i teraz szuka się winnych tego błedu. Znam Polkowskiego osobiście i niestety stwierdzam, że w zalezności od forum słuchaczy te same fakty przedstawia w innym świetle. Napiszę chyba do pani redaktor zaproszenie do mojej placówki i niech ona zapyta dzieciaki o adopcję lub rodziny zastepcze - 50% jej powie, że nie zamierzają tam trafić. Pozdzrawiam
~Marcin

Napisano: 21 lut 2012, 20:57

Co do psychotropów to chyba pan Polkowski czerpie wiedzę z własnych doświadczeń (podobno pomysły i wiedzę przywiózł z USA) TND szkoli rodziny zastępcze polską adaptacją amerykańskiego programu.
https://opsychiatrii.pl/polecane/rozdawn ... are-w-usa/

Nadal nie wiem kim on jest. Jakie ma wykształcenie i doświadczenie. Wiem tylko tyle, że jest prezesem TND oraz miał w życiu epizod bycia rodzicem zastępczym. Czy wiadomo coś więcej o jego dokonaniach? Serio się pytam, bo nie wiem dlaczego wielu uważa go za eksperta. Chciałbym facetowi uwierzyć, że wie co mówi, ale nie wiem dlaczego miałbym mu wierzyć. Jeśli Towarzystwo, którego jest prezesem prowadzi domy dziecka, to jak to się ma do idei \"zamknijmy domy dziecka\"? Czy praca w tych placówkach wygląda inaczej a dzieci częściej wracają do domów? Ktoś wie?
~etatysta

Strona 1 z 10    [ Posty: 94 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x