Jakie mieszkania? Co Ty chłopie pi....tolisz? Znam chyba kilkudziesięciu nauczycieli i żaden nie dostał mieszkania. Znam za to rolników którzy dostali ziemię orną i lasy za darmo od państwa. Znam też pracowników państwowych firm którzy dostali za darmo akcje swoich zakładów(warte kilkadziesiąt tysięcy). No ale to chyba wina karcianych jest.
Marcin czytając Twoje wypowiedzi odnoszę wrażenie - że masz gorszy dzień - szkoda. Jeżeli twierdzisz, że pracowałeś na podstawie KN, a obecnie opluwasz tak to środowisko, to napisz co się stało.
etatysta byłeś w sejmie? czy krytyk wszystkiego? takich to jest dostatek no i marzyciel a nie realista płacz tu dalej i nakręcaj wszystkich jak było a że było lepiej to wszyscy wiedzą senat dziś czytałem że nie chce pozwolić na pracę żołnierzy na l4 za 80% i oczywiście nie liczy się że ci na misjach i wypadek w pracy dalej na 100%nie nie mają mieć wszyscy nawet ci co karabinu od 20 lat w rękach nie mieli PYTAM WIĘC GDZIE SĄ ZWIĄZKI GDY ODBIERA SIĘ PRAWA NABYTE ŹLE GDZIE BYŁY? niech nikt ze związkowców się nie broni nie mieliście lepszej okazji do nagłośnienia tej niesprawiedliwości/ teraz tylko wyciszenie i wspólne działanie wszystkich wychowawców może coś dać ale czy te podziały da się zażegnać jak pojawiaja się typy na tym forum i kłócą się jak to było a każdy kto zgadza sie na pracę poniżej stawek kn jest zdrajcą i jest chyba byle kim otóż ja kto śledzi te forum wie, że wywalczyłem coś działając a nie narzekając ale etatysto ciebie to chyba kręci
Roman nie oceniam środowiska, oceniam fakty. Mam prawo do swoich opinii. Widzę jak obecnie dawna KN próbuje nagle troszczyć się o interesy KP. Teraz kiedy się urwało. Denerwuje mnie zmienianie zasad gry w trakcie jej trwania. Skoro rząd tak postanowił to należało wtedy się troszczyć o wszystkich a tego nie było. Upadek etosu nauczyciela jest obserwowalny od lat. Podobnie denerwują mnie ciągłe roszczenia lekarzy, wojskowych, policji i innych. Z jakich powodów każdy inny miał 80% chorobowego a mundurki 100%. Inne zdrowi, lepsze? Dawać znać o informacjach z sądów.
3 lata temu też było za późno żeby się troszczyć o interesy KP. Mam wrażenie, że zawsze było za późno i zbyt nagle A może to waśnie o to chodzi, żeby nikt się nie troszczył? Może właśnie o to chodzi, żeby środowisko było podzielone i skłócone. Hmmm.... zawsze żywo reagujesz jak się pojawiają takie wpisy...
Marcinie, dlaczego tak się interesujesz werdyktami sądów? Gdybyś był pewien, że zrobiłeś dobrze, to nie pytał byś się tak często o sądy. Cieszę się, że masz poczucie świństwa jakie zrobiono 1500 obywatelom tego kraju, pamiętaj jednak, że to m.in. Tobą posłużono się okradając tych ludzi. Jeśli zapadną wyroki na korzyść KN, to ich konsekwencje poniosą dyrektorzy (tylko!). To przykre, bo winni są gdzie indziej, poza zasięgiem.
Etatysto ja jestem spokojny. Natomiast wiem, że w wielu przypadkach postąpiono nie do końca moim zdaniem słusznie. Pytasz Marianno dlaczego denerwuje mnie, że ktoś ma przywileje i dostaje coś za darmo. Ano dlatego, że ja do wszystkiego dochodziłem ciężką pracą, swoją własną. Niczego nikt mi na tacy nie podał.
Nikt się nie będzie przejmował 1500 niezadowolonymi obywatelami. U nas straciliśmy na dodatkach wiejskich, mieszkaniowych i trudnych. Przyznane pracownikom mieszkania mielśmy mozliwość począwszy od 2004r wykupić na własność. Zabrano nam ogródki działkowe.
Byli KN nie troszcza sie o samorzadowych. .....Troszcze sie o siebie, o organizacje mojej pracy o warunki. Moze trafniejsze byłoby powiedziec, że była KN nie uswiadamiała sobie do tej pory w jakim istotnie szmbie tkwili ich koledzy z samorzadówki,
Teraz dotykaja problemu na wlasnej skórze, wiedza, a forum to potwierdza, że to nie dobra zmiany i nikomu nie słuza, usztywniaja prace, demotywuja,
Doprowadono do tego, ze ja ( i robie to swiadomie) patrze na grafik kiedy bede mógł zrealizowac potzrby dzieci.
Dzis jestem po nocy, wychowanek potrzbuje ubioru, . To dobrze ze moge zrobic to jutro, bo akurat mam dyzur 9-17 na inne czynnosci niz praca z grupa dzieci. mogę z nim wyjąc. Innaczej albo musiałby czekac, albo musiałbym zostawic dzieci bez nalezytej opieki, albo gonic w czasie wolnym.
Nie powinienem na to w ten sposób patrzec, powinienem byc spokojny.
na KN nie byłozadnego problemu. zreszto te 14 godzin na KN to taki substytut zadaniowego czasy pracy
\"Pytasz Marianno dlaczego denerwuje mnie, że ktoś ma przywileje i dostaje coś za darmo. Ano dlatego, że ja do wszystkiego dochodziłem ciężką pracą, swoją własną. Niczego nikt mi na tacy nie podał.\"
Uważasz, że oni nie dochodzą do tego ciężką pracą? I za ich ciężką pracę nie należy się godne wynagrodzenie?
Może chciałbyś się z nimi zamienić i pójść pracować jako mundurowy?