koordynator rodzinnej pieczy zastępczej - Piecza Zastępcza

Strona 6 z 23    [ Posty: 229 ]

Napisano: 18 lip 2015, 18:15

mloda1605 pisze:Ja pracuje od niedawna jako koordynator. na razie wiem że nic nie wiem... :(
Jestem koordynatorem z bardzo krotkim stazem i bardzo chetnie wezme udzial w szkoleniu.
lika

Napisano: 20 lip 2015, 21:17

A co robicie w przypadku gdy rodzic zastępczy nadużywa alkohol? Tak hipotetycznie co zrobić jeśli rodzic zastępczy jest pijany, wzywamy policje a nie ma co zrobić z dziećmi (nie ma kto ich przypilnować)? Druga sprawa- co się dzieje z dziećmi gdy np. umiera rodzic zastępczy (jak wyglada procedura)? Jestem nowym koordynatorem a juz mialam od rodziny pytanie związane z druga kwestia
anka000

Napisano: 20 lip 2015, 21:37

Witam, dzieci należy zabezpieczyć i napisać pismo do sądu. Gdy rodzina zastępcza umrze dziecko umieszcza się w innej rodzinie zastępczej.
olia

Napisano: 20 lip 2015, 22:39

A bardziej dokładnie;)? Dzieci chyba trafiają do placówki, potem sad i dopiero rodzina zastepcza? W jaki sposób zabezpieczyć, chodzi o to co dokładnie się robi:)
anka000

Napisano: 22 lip 2015, 9:24

pisze sie do sądu o wydanie natychmiastowych zarządzeń opiekuńczych nad tym dzieckiem. jeżeli nie ma rodziny zastępczej która by przyjęła, wtedy sad (przynajmniej u nas) umieszcza w pogotowiu opiekuńczym, a wtedy my jako pracownicy szukamy lepszych rozwiązań np. rodzina niezawodowa na naszym terenie w ostateczności placówka . bo w pogotowiu jest koszt ogromny i pobyt też ograniczony.
magdzia

Napisano: 23 lip 2015, 15:46

Małe pytanka...Co dzieje się w przypadku, gdy rodzic biologiczny nie chce wypełnić deklaracji o swoich dochodach potrzebnej do ustalenia kosztów utrzymania dziecka? Co jeśli rodzice nie płacą na koszty utrzymania dziecka w pieczy zastępczej?
1ola1

Napisano: 24 lip 2015, 10:58

zależy od tego jaką macie uchwałę, z urzędu zawsze możesz naliczyć (wedle niektórych to nawet się powinno od tego zacząć) a jak możesz i odstąpić z urzędu... Jak mi nie płacą a prawie wszyscy nie chcą płacić to piszę wniosek o egzekucję i do komornika daję, tak samo robię jak nie płacą alimentów o które musimy występować...
TOMASZ6

Napisano: 27 lip 2015, 13:08

Róża123 pisze:witam. Jestem koordynatorem RPZ. Forumowicze-pisaliście już może opinie o zasadności przysposobienia dziecka? (do OŚRODKA ADOPCYJNEGO) .Proszę o pomoc.
pozdrawiam:) :P
Ponawiam pytanie
koord

Napisano: 28 lip 2015, 11:23

Czy sam koordynator formułuje opinie o których mowa w Art. 139a? chodzi o opinie o zasadności przysposobienia dziecka, o zasadności wspólnego umieszczenia rodzeństwa etc.
PCPR

Napisano: 28 lip 2015, 17:09

Witam, mam pytanie odnośnie zespolow- ocena zasadności pozostawania w pieczy....jak to wygląda, kto wysyła zaproszenia do rozum, kiedy się idzie na zespół? Zaraz po półrocznej opinii? Ile mamy na to czasu?;) a i jeszcze jedno jak u was wygląda opinia na kandydata na rodzinę zastępczą? O co pytacie?:)
jaro

Strona 6 z 23    [ Posty: 229 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x