Witam, muszę wam powiedzieć ,że udało mi się przekonać moją dyr. do dania mi awansu:))) Napisałam poprostu o niego podanie i systematycznie ,, trułam\" o odp. Mam same pozytywne opinie, więc nie yło wyjścia i od 1 stycznia jestem wychowawcą. Do roboty, piszcie podania i chodźcie tak jak ja z koleżanką.
Nie może być etatu na stanowisku st. wychowawca koordynator, albo starszy wychowawca, albo wychowawca koordynator !Jestem na stanowisku wychowawca koordynator, a o jakim dodatku funkcyjnym mówisz, ( masz np. zwiększony zakres obowiązków niż inni wychowawcy i otrzymujesz dodatek ??????????)
W tabeli stanowisk pracowniczych znalazłam własnie: STARSZY WYCHOWAWCA KOORDYNATOR, a nie, jak Ty Marika napisałaś.
Jest tam podane, że przysługuje na tym stanowisku dodatek funkcyjny, a jego stawka podana jest \"8\".
Mnie to jeszcze nie dotyczy , bo jestem starszym wychowawcą. Tak spytałam z ciekawości, bo ostatnio, jak wspomniałam o tym w pracy to \"biuro\" oczy wywaliło i powiedziały, że pierwszy raz słyszą. Według ich wiedzy awans kończy się na starszym wych.
Do Beaty: Jest pani dyrektorem . Proszę o odpowiedz w sprawie tabeli zaszeregowania.
A jak jest w sprawie Terapeuty i psychologa zatrudnionych na KP. Kiedy mogą się ubiegać o awans na terapeutę ( główny specjalista) i ile godzin pracują specjaliści - wychowawcy u nas mają zmniejszone godz. do 35, a terapeuta i psycholog nie.
Szukamy przepisu aby i nam zmniejszyli godziny, ale nikt nam nie chce podpowiedzieć. Pozdrawiam.