młodszy wychowawca a wychowawca - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 3 z 10    [ Posty: 94 ]

Napisano: 01 paź 2008, 21:44

i jeszcze, to powyższe zestawienie faktycznie mówi o wynagrodzeniu, ale też mówi o tym - po jakim czasie staje się wychowawcą!
~Beata c.d

Napisano: 02 paź 2008, 17:28

u mnie mimo wszystko twierdzą, że to jest w gestii dyrektora. I tak np, jestem młodzszym wychowawcą , a grupę zaszeregownia mam VII. Brutto podstawowe to 1710.
~Iwona

Napisano: 02 paź 2008, 21:27

Młodszy wychowawca - XIII-XV - to zaszeregowanie dla Ciebie Iwona! nie może być inaczej, a jeśli tak jest , to tylko inspekcja pracy na to wszystko. Ktoś u Was robi przekręt. Nie daj sie, jak mozna tak poniżać swoich pracowników. To poprostu jest łamanie prawa pracownika. Zaszeregowanie reguluje ustawa, nie daj się. Możesz to jeszcze sprawdzić ROZPORZĄDZENIE RADY MINISTRÓW
z dnia 2 sierpnia 2005 r.
w sprawie zasad wynagradzania pracowników samorządowych zatrudnionych w jednostkach organizacyjnych jednostek samorządu terytorialnego

(Dz. U. z dnia 4 sierpnia 2005 r.)

To są dla Ciebie wytyczne, wydrukuj rozporządzenie i idź do dyrektora, pokaż mu czarne na białym.
Współczuję CI! w pomocy społecznej nikt chyba nie ma zaszeregowania w VIII kategorii. Moi wychowawcy podstawę wynagrodzenia mają 2105, + stażowe + premia. Natomiast podstawa najniższego wynagrodzenia wynosi 1000 zł, a wartość jednego punktu 5 zł.
Powodzenia!
~Beata c.d

Napisano: 09 paź 2008, 16:28

To miała być XVII grupa. Zjadłam X, ale to i tak nie jest na młodszego. O rozporządzeniu wiem, byłam z nim już u dyrektora, ale nic nie wskórałam. Powiedziała, ze tyczy się ono nowych przacowników, a nie mnie. Ja pracuję tam 5 lat.
~Iwona

Napisano: 09 paź 2008, 22:13

Kochana, bzdury Ci opowiada, to już automatem powinnaś wskoczyć na starszego wychowawcę!!!!!! idź z tym do radcy prawnego i niech Ci to zinterpretuje na pismie. Jakaś niedouczona ta wasza dyrektor! współczuję!
~Beata

Napisano: 10 paź 2008, 12:03

Byłam, w rozporządzeniu nie mam mowy o nakazie dyrektora względem awansu. Nie ma nic, więc jest to w gestii przełożonego niestety. TYlko inspekcja pracy pozostaje , i skarga na nierówne traktowanie. Bo każdy nowy, który pzrychodzi do nas jest brany pod rozporządzenie. Ostatnio spytałam czy mam się zwolnić, abym dostała awans i była brana z rozporządzenia. Wtedy byłambym starszym wychowawcą i miała dodatek fynkcyjny? W odp. : pusty śmiech
~Iwona

Napisano: 10 paź 2008, 12:07

Iwona, czy Ty pracujesz na Kartę nauczyciela????
~Beata

Napisano: 13 paź 2008, 13:38

Nie, na kodeks pracy. Całe 40 godzin z dziećmi.
~iwona

Napisano: 14 paź 2008, 10:34

Iwona, to bez gadania ma obowiązek dostosować twój etat do przepisów! Iwona , jestem dyrektorem plaćówki, moi ludzie też pracują na kodeks. Twój dyr łamie przepisy! trzymaj się!
~Beata

Napisano: 15 paź 2008, 12:46

W takim razie o takim dyr. moge tylko pomarzyć:) Zazdroszcze twoim pracownikom, że tak o nich dbasz. Pozdr. Iwona
~iwona

Strona 3 z 10    [ Posty: 94 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x