witam!a jak to jest ze stazem?czy to chodzi o staz w danej placowce czy o ogolny staz pracy?bo u nas byl przypadek ze przyszla do pracy jedna osoba ktora od razu zostala wrzucona na wychowawce(chociaz nigdy wczesniej nie pracowala w tego typu placowkach)ale ogolny staz pracy ma dlugi.wiec jesli odnosiloby sie to do ogolnego stazu to uwarzacie ze to jest ok?bo ktos moze przez 4 lata slomki skladac,nie miec kontaktu z praca z dziecmi i nagle zachciewa mu sie praca w placowce opiekunczo-wychowawczej i zostaje od razu wychowawca lub starszym wychowawca!?
W styczniu mija mi 2 lata stażu pracy na stanowisku mł. wychowawca, jestem w trakcie robienia uzupełniających studiów magisterskich. Moje pytanie: czy trzeba mieć mgr aby przejść z mł. wychowawcy na wychowawcę, czy wystarczy licencjat?
Niewiem jak to w koncu jest? Pracuje w Domu Dziecka juz 10 lat na kodeks pracy i awans zawodowy z mlodszego wychowawcy na wychowawce otrzymalam 2, 5 roku temu. Wczesniej moja szefowa twierdzila ze zadnych awansow nie ma. Prosze napiszcie jaki awans powinnam dostac w tej chwili bo juz sama niewiem. Czy jakies dokumenty trzeba skladac?
Pracuję w Placówce opiekuńczo- wychowawczej już 10 lat. Całkiem niedawno dowiedziałam się o awansie wynikającym z rozporządzenia. Nikt nie powiedział mi, że wychowawca może ubiegać się o zminę stanowiska zgodnie ze stażem pracy. Wg rozporządzenia w sprawie wynagradzania pracowników samorządowych już po 5 latach pracy powinnam zajmować satnowisko STARSZY WYCHOWAWCA - KOORDYNATOR. Tymaczasem nikt z kierownictwa nie poinformował mnie o takiej możliwości...
Witam. Ja także jestem zatrudniona w placówce tego typu 10 l. na stanowisku wychowawcy. Czy złożyłaś jakieś podanie o przeszeregowanie? Jeżeli tak to co pisałaś w uzasadnieniu?
Zwracam sie z ogromną prośba do wszystkich ludzi dobrej woli o pomoc.Trzy lata temu pochowałam 33letnią córkę i wychowuję po niej dziecko.Obecnie muszę wyprowadzić się z mieszkania w którym mieszkałam 30 lat gdyż po śmierci córki moje nieudane przez lat małżeństwo runęło.Mając 60 lat zaczynam życie od nowa z niewielką różnicą nie jestem już zdolna do pracy i mam głodową emeryturę.Serdecznie proszę o pomoc.