młodszy wychowawca a wychowawca - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 9 z 10    [ Posty: 94 ]

Napisano: 29 maja 2010, 10:29

proszę o pomoc! Pracuję w swietlicy srodowiskowej przy MOPS.P.dyrektor zatrudniła mnie jako opiekunka a nie jako wychowawca-z zawodu jestem nauczycielem.Rozmawiałam z nią wiele razy odpowiadała mi że nie potrzebuje wychowawcy.Pracuę z dziecmi z rodzin alkocholowych i z innych grup ryzyka.Gdzie mogę znalezc przepis ze w swietli cach zatrudnia się wychowawcow?Posiadam wiele szkolen związanych z pracą z dziecmi z rodzin alkocholowych mi.in.świadectwo ukończenia kursu kwalifikacyjnego-Socjoterapia i Pomoc Psychopedagogiczna Dzieciom z rodzin Alkoholowych i innych Grup Ryzyka oraz posiadam wyższe wykształcenie pedagogiczne.Proszę o odpowiedz.
~maria

Napisano: 03 cze 2010, 15:29

Witam. Mam pytanie. Czy do stażu pracy przy zmianie z młodszego wychowawcy na wychowawce wlicza sie okres pracy na czas określony czy tylko na czas nieokreślony. I czy od tego czasu odejmuje się dni kiedy pracownik przebywal na l4????
~ela

Napisano: 03 cze 2010, 23:06

Jeśli jest ciągłość zatrudnienia to czy umowa jest na czas okreslony czy określony nie ma znaczenia, zwolnienia lekarskie nie zmniejszają stażu pracy. Niestety awans to fikcja. Wg nowej ustawy młodszy wych może zarobić nie mniej niż 1400 zł brutto, natomiast wychowawca nie mniej niż 1450 zł brutto, te zmiany obowiązują od kwietnia 2009.
~lc76

Napisano: 03 cze 2010, 23:07

Jeśli jest ciągłość zatrudnienia to czy umowa jest na czas okreslony czy nieokreślony nie ma znaczenia, zwolnienia lekarskie nie zmniejszają stażu pracy. Niestety awans to fikcja. Wg nowej ustawy młodszy wych może zarobić nie mniej niż 1400 zł brutto, natomiast wychowawca nie mniej niż 1450 zł brutto, te zmiany obowiązują od kwietnia 2009.
~lc76

Napisano: 04 cze 2010, 0:34

Od 1 stycznia 2010 r. płaca minimalna wynosi 1317 zł brutto, czyli 42 proc. przeciętnego wynagrodzenia.
To taka dygresja - jak MPiPS postrzega wychowawcę i jego kwalifikacje.
~Adam

Napisano: 04 cze 2010, 11:39

Nas obowiązują przepisy o wynagradzaniu pracowników samorządowych.
https://lex.pl/serwis/du/2009/0398.htm, załącznik nr1, część B
~lc76

Napisano: 04 cze 2010, 12:57

nie otwiera się ta strona, podaj jak możesz całą podstawę prawną.Też jestem zainteresowana:)
~xxx11

Napisano: 04 cze 2010, 16:35

ROZPORZĄDZENIE
RADY MINISTRÓW

z dnia 18 marca 2009 r.

w sprawie wynagradzania pracowników samorządowych

(Dz. U. z dnia 27 marca 2009 r.)

Na podstawie art. 37 ust. 1 ustawy z dnia 21 listopada 2008 r. o pracownikach samorządowych (Dz. U. Nr 223, poz. 1458) zarządza się, co następuje:
www.lex.pl
~lc76

Napisano: 27 lis 2012, 2:53

pracuje od 2008 i nadal jestem młodszym wychowawcą. Dyrektor nieustannie zwleka ze zminą i nadaniem mi awansu na wychowawcę. ostatnio gdy zaczełam dopytywać o awans powiedział, że moze byc on jedynie uznaniowy- kasy brak. teraz zwleka z nadaniem tego awansu.
czy wiecie ile czasu musi upłynąc aby ubiegac sie o strszego wychowawcę?
gdzie moge znaleść informacje dotyczące sti=opni awansu w placówkach op-wych jak też tabelach zaszeregowania wynagrodzenia. bede wdzieczna za infomacje
pozdrawiam
g.
~g...

Napisano: 27 lis 2012, 12:18

rozporządzenie o pracownikach samorządowych tam wszystko jest
~Spartan

Strona 9 z 10    [ Posty: 94 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x