Wywiad z Polkowskim - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 5 z 10    [ Posty: 94 ]

Napisano: 26 lut 2012, 9:34

Polkowski na ministra pracy i pomocy społecznej jak ma takie wykształcenie(oczywiście ironia , ja bym mu nie pozwolił nawet zarządzać akwarium z rybami bo powiedział by -ryby idziecie wszystkie pod nóż bo jest Was tu za dużo, i Wasze utrzymanie jest za drogie)taki nieładny żart. Kochani ja wnoszę taki postulat : aby zmienić ministerstwo na to pod którym byliśmy kiedyś . dziękuje milej niedzieli.
~Tomek

Napisano: 27 lut 2012, 11:58

Polkowski??Kto to jest??
~?

Napisano: 28 lut 2012, 2:54

To jest ktoś od kogo powinniśmy uczyć się skutecznego PR - u. Ma bajer (umiejętność sprytnego posługiwania się paroma sloganami); który w oczach (i uszach) ludzi niezorientowanych w temacie tworzy wizerunek \"jedynego sprawiedliwego\" - fachowca. Pozdr.
~Wojtek

Napisano: 28 lut 2012, 3:55

Sądzę, że nie ma co już drążyć tego tematu. Jeśli facet ma rację, to powinny istnieć jakieś rzetelne dane wskazująca na to, że jego koncepcja sprawdza się w \"realu\". Np. domki TND są lepsze niż pozostałe placówki POW, a powrotność do rodzin też z takich placówek jest większa jak z pozostałych. Jeśli faktycznie są lepsi, skuteczniejsi itd. chętnie odszczekam swoje niedowiarstwo.
~etatysta

Napisano: 28 lut 2012, 14:24

No i maja tam samych studentów ,którzy będą lekarzami maklerami,prawnikami i zarobią nam na większe emerytury bo nasze placówkowe głąby to tylko klientami mopsu będą. W domkach TND nie leczą też psychiatrycznie. Dzieci które w rodzinie były bite gwałcone,głodzone mające problemy psychiczne leczą dotykiem prezesa Polcia a jak nie pomaga to wykonują lobotomię. A tak poważnie to niech poda dane czy w jego DD nie leczą psychiatrycznie i niech podzieli się wiedza jak sobie radzą z zaburzeniami posttraumatycznymi. Zauważcie, że on tylko mówi jak jest gdzie indziej a nie o swoich palcówkach, tzn chciałem napisać placówkach( zresztą facet pewnie lepiej zna się bardziej na palcówkach niż placówkach)
~Leon

Napisano: 29 lut 2012, 14:40

Leon - i love you:) - skąd Ty wiesz co ja miałam na myśli tylko nie umiałam opisać????:)
~monika

Napisano: 01 mar 2012, 19:34

Tak sobie myślę, że to co dobrego zrobił Polkowski dla domów dziecka to to, że zwrócono uwagę na nie. I chyba taki miał cel. Być może gdyby nie jego szum medialny, nadal by były placówki 120 osobowe.

Reszta to już chyba poleciała totalnie nie po jego myśli. Uruchomiona machina o wielu mniejszych i większych trybikach często przerasta i zadziwia samego zegarmistrza ;).
~Marianna

Napisano: 08 mar 2012, 2:35

~etatysta

Napisano: 08 mar 2012, 10:16

muszę autorke tego reportazu zaprosic do siebie:)moi wychowankowie by również naskarżyli na mnie ale że za dużo od nich wymagam bo ciagle tylko nauka i nauka i ciocia każe czytać
~ola

Napisano: 08 mar 2012, 12:12

... żenujące. Niech nas wreszcie zlikwidują. Plują na nas z wszystkich stron. Obwiniają za cała patologie tego świata. Robią z kadry bandę niekompetentnych opiekunek i zwyrodnialców. Zaraz zwymiotuję ...
~Marianna

Strona 5 z 10    [ Posty: 94 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x