Wywiad z Polkowskim - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 6 z 10    [ Posty: 94 ]

Napisano: 08 mar 2012, 12:16

Niech nas zlikwidują może zniknie cała patologia tego świata .... Wszyscy będą szczęśliwi: kadra znajdzie sobie pracę, gdzie będą traktowani z szacunkiem, dzieci uratowane przed znęcaniem w placówkach, MOPS i powiaty i gminy nie będą musieli zatrudniać kadrę, która nic nie robi ... wszystkim nam będzie lepiej

sorry ale mam jakiś gorszy dzień ... i naprawdę serdecznie dość udowadniania że znam się na swojej robocie i robię ją porządnie i nikogo nie okradam, ani nie molestuję ...
~Marianna

Napisano: 09 mar 2012, 0:38

Aż nie chce mi się wierzyć. Co jest nie tak w tym artykule a może z autorką.
~irka

Napisano: 09 mar 2012, 0:56

to jest typowa ustawka spreparowana przez ludzi Polkowskiego!!!!
~***

Napisano: 09 mar 2012, 3:07

A może tak będziemy kontynuować wątek swoistej \"nadoiekuńczości\" w rodzinach zastępczych, np. na podstawie rodziny zast. jaką kiedyś stworzył Tomcio Polk?
Czy UOGÓLNIMY i na podstawie tamtych wydarzeń rozpętamy antykampanię rodzicielstwa zastępczego ?
To jest bezczelność do kwadratu, że ta nagonka na placówki jest inspirowana i podkręcana przez gościa, który \"święty\" na pewno nie jest.
Pozdr.
~Wojtek

Napisano: 09 mar 2012, 3:11

Może tak poprosimy o szczere wyznania wychowanków, którzy zamieszkali w placówkach po rozwiązaniu rodzin zastępczych - jak to cukierkowo i sielankowo im się mieszkało i z jakich powodów rodziny zastępcze bywają rozwiązywane?
Wiem, jadem zieję, sorki.
Pozdr.
~Wojtek

Napisano: 09 mar 2012, 10:03

to żaden jad,w placówce mamy dzieci z rodzin zastep i rodzinnego domu dziecka i opowiadaja niesamowite rzeczy co tam przeżyły,teraz nigdzie nie chca iśc bo w placówce jest fajnie:)
~ola

Napisano: 09 mar 2012, 14:18

Nie sądzę, żeby konfliktowanie nas z rodzinami zastępczymi było dobrym pomysłem. Czasem źle jest w placówkach, czasem w rodzinach. Atak na placówki i wykorzystywanie w tym celu rodzin zastępczych jest czymś .... brzydkim :). Mnie najbardziej zaintrygowały ostatnie dwie odpowiedzi na pytania w wywiadzie i ogólny wydźwięk.

PS. Może takie wspomnienia to powinno się publikować pod nazwiskiem i w stosunku do konkretnej placówki i pracowników. Wtedy jest szansa sprawdzić prawdziwość tych rewelacji. Skonfrontować z instytucją. A tak, to ktoś puścił brzydkiego bąka w towarzystwie i wstydzi się przyznać, a smród pozostał.
Blisko 4 tys. osób przeczytało ten artykuł.
~etatysta

Napisano: 09 mar 2012, 14:58

Rodziny zastępcze też nie mają lepiej....

https://wiadomosci.onet.pl/kiosk/swiat/r ... omosc.html

Dlatego walczmy razem, a nie ze sobą.
~etatysta

Napisano: 09 mar 2012, 18:19

Masz rację, nie chcę nas konfliktować z rodzinami zastępczymi tylko pokazałem, że \"kij ma dwa końce\". Pozdr.
~Wojtek

Napisano: 09 mar 2012, 19:24

Niestety rodziny zastępcze są pokazywane jako pełne zaangażowania i skrzywdzone przez niedobre dzieci, którym oni chcieli dać serce.

Z placówkami jest inaczej- tu pracują potwory ... a dzieci są przez pracowników krzywdzeni, np kieszonkowym w kwocie 9 zł.

Notabene w uwagach pokontrolnych NIK, postawiono nam zarzut bezprawnego wypłacania kieszonkowego dla 3 latka (5 zł), bo rozporządzenie wyraźnie mówi o 5 r.ż. Nie istotne było, że mamy środki by wypłacić również tą symboliczna kwotę dla 3 latka i nasz regulamin dawał taką możliwość.
~Marianna

Strona 6 z 10    [ Posty: 94 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x