Napisano: 16 mar 2012, 15:36
Ten artykuł to dla mnie szok.
przecież to wiadomo,że dziecko przebywające w Palcówkach powie to czego oczekuje rozmówca.
Strasznie współczuję Pani Dyrektor. Mam nadzieję,że Starosta, Rada Powiatu wgłebi się rzetelnie w temat i obiektywnie oceni sytuację.
Dzieci w ddz nie dbaja o nic,nie szanuja rzeczy, zostawiają czapki, szaliki, rękawiczki, a nawet kurtki gdzie popadnie,niszczą każde rzeczy, które są w zasięgu ich użytkowania, a potem słyszałamy od wychowanków - nie mam, jestem w domu dziecka to mi się należy. Mimo,że otrzymali brakującą odzież, książki,zeszyty itd
Sama przeżyłam pewną sytuację, gdzie \"wpadła\" pewna ekipa TV kiedy zobaczyli to \"coś\" usłyszałam - ech Paweł to nie nadaje się na pierwsze strony......Odjechali z miną niezbyt szczęśliwą, nie było sensacji.
Zrozumie temat, kto pracuje w takich instytucjach z \"biednymi dziećmi\", jeden z moich wychowankow powiedział do nauczycielki w szkole mieszkam w domu dziecka,jestem dzieckiem specjalnej troski.
Lubię swoją pracę, nawet bardzo, ale czasem ręce opadają, a serce wystawione na dłoni zamyka się.
Trzymam kciuki za P. Dyrektor z Chrzanowa.