dodatek dla pracowników socjalnych - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 4 z 6    [ Posty: 57 ]

Napisano: 17 lut 2012, 16:28

W naszej placówce był również wychowawca \"niezastąpiony\", który sam tak uważał o sobie, cenił siebie bardzo. Miał różne pomysły, które nie spodobały się dyr. np: stwierdził,że jest 10 dzieci w Wigilię i nie musi przychodzić jeden wychowawca wystarczy - bez zgody dyr. Zamieniał się na dyżury z innymi wychowawcami bez zgody dyr i i co ....... już nie pracuje.
Realizuje się gdzieś tam...... Myślę, że u nas dyr nie modliła by się,żebyś został.
Leon - pozdrawiam cię bardzo serdecznie.
~Stokrotka

Napisano: 17 lut 2012, 19:57

No i znowu mnie przekonaliście. Faktycznie nie ma ludzi niezastąpionych, wręcz przeciwnie większość z nas jest nie tylko niezastąpiona ale wręcz niepotrzebna. Domy dziecka do likwidacji!
~Leon

Napisano: 21 lut 2012, 0:20

Leon jesteś żałosny. Co Ty chcesz tym ludziom udowodnić?? Po co piszesz takie bzdury,że są ludzie nie do zastąpienia? Chcesz żeby cenili się bardzo jak pisze Stokrotka? Chcesz ,żeby myśleli pozytywnie o swojej pracy mieli szacunek dla siebie i swoich umiejętności wychowawczych i dydaktycznych. Po co im to? Przetrwać - to się liczy. Byle jak ale przetrwać. Nie podpaść ,żeby czasem nie zwolnili. Myślisz, że potrzebują Twoich dobrych rad albo choćby wsparcia moralnego? Po co? Piszesz takie głupoty, że jesteś dobrym wychowawcą. Kto Ci w to uwierzy? Wychowawca jest po to by wypić kawę, przetrwać i do domu. Jeśli ma uzupełnione dokumenty to jest już wypas. Musi być taki żeby był zastępowalny. Piszesz jakieś głupoty,że u Ciebie dzieci nie ćpają i nie piją, normalnie się ośmieszasz. przecież wszyscy wiedzą ,że bidule to syf. Dyrektor nie tylko się nie modli żebyś pracował, ale liczy,że się zwolnisz i będzie mógł jakiegoś przyd..upasa pana radnego przyjąć. Marcin ma rację. Ostatnio w jakimś wątku ktoś wspomniał Jacka Kuronia. Tak sobie myślałem, że facet jest nieśmiertelny w jakimś sensie bo słowo kuroniówka weszło do języka na stałe. Ale to Marcin ma rację Kuroń na cmentarzu a ministrem PiPS jest ... rany nawet nie wiem jak się facet nazywa,ale kojarzę kto był wcześniej Fedak. No i co? Można? Można! Można zastąpić każdego! Czasem na kogoś gorszego, czasem na kompletnego kre..tyna. Często na czyjegoś protegowanego. Czasem na lizusa nie ceniącego siebie i bez pomysłów ,które mogę się nie spodobać dyrektorowi. Nieważne. Ma się kręcić
~S

Napisano: 21 lut 2012, 1:46

Taka mała dywagacja - łatwiej się cenić i mieć poczucie wartości jako pracownik, gdy ma się zaplecze w postaci jakichś odgórnych przywilejów, np. oparcie w KN (trudno być zwolnionym z byle powodu) oraz wynagrodzenie zagwarantowane centralnie (bez łaski samorządów - jak zechcą i mają w budżecie to dadzą, a jak nie to minimalne wynagrodzenie i się ciesz, że pracujesz).
Niestety nawet dobrzy specjaliści w różnych dziedzinach też nie mają pewności zatrudnienia, ponieważ liczy się dziwnie pojmowany rachunek ekonomiczny i \"zaradność\" ;)
Także nie miejcie pretensji do ludzi z KP, że trzęsą się o własne miejsca pracy mimo, że warunki pracy i płacy \"wołają o pomstę do nieba\".
Czasy mamy koszmarne, kryzys na świecie, a w godziwe emerytury ZUS - owskie nawet v-ce premier rządu RP nie wierzy, itp. Pozdr.
~Wojtek

Napisano: 21 lut 2012, 2:17

Ja nie ma do nich pretensji o to że się trzęsą, tylko o to że nie chcą tego zmienić i drwią z ludzi którzy mają poczucie własnej wartości. Miałem się już na tym forum nie wypowiadać ale krew mnie zalała jak czytam te drwiny z kogoś kto czuje się niezastąpiony w swej profesji.Co za miałcy ludzie to robią? Co tacy ludzie mogą przekazać dzieciom? Ano,że wszystkich można zastąpić więc się nie martw na pewno Cię zaraz zwolnią. Nie wychylaj się, nie stawiaj nie miej broń Boże pomysłów. Trwaj Pracuję z ludźmi z kodeksu i my karciani im załatwiliśmy 32 godziny w placówce a 8g w terenie tudzież na dokumenty. Sami nic. Bez przesady ze złymi czasami i kryzysem - wszystko można tym wytłumaczyć. Niestety wszyscy dyndamy na końcu łańcucha pracowniczego - jesteśmy robolami tyle,ze zamiast węgla obrabiamy dusze. Dlatego powinniśmy jak robole walczyć o swoje prawa, o poprawę warunków pracy o większą pensję,o pewność zatrudnienia.Jeżeli można dopłacać do nierentownych zakładów pracy to można i dopłacać do \"nierentownych \"placówek. Jeżeli ktoś ma wypłatę 1600 zł ( u nas zarabiaja 2000,ale padają tu takie kwoty w odniesieniu do KP)to jaką będzie miał emeryturę.Optymiści mówią o 50% pesymiści o 30 wypłaty. czyli od 480 do 800 zł. Nikt nie wierzy ,że dożyje do emerytury? Zresztą szkoda czasu. żałuję ,że znowu nie wytrzymałem i zajrzałem na forum, liczyłem ...nie wiem na co. No i z kim? Ze Stokrotką? Z etatystą? Pójdziemy walczyć o dobro nasze i naszych wychowanków?
~S

Napisano: 21 lut 2012, 11:57

Do S z wielka ochotą z Tobą będę walczyć o lepszą płacę i lepsze warunki dla wszystkich wychowawców w placówkach i dobro naszych wychowanków.
Podobają mi się Twoje wpisy. Mam nadzieję,że jednak będziesz zaglądał na forum. Pozdrawiam.
~Stokrotka

Napisano: 21 lut 2012, 12:07

Po pierwsze S ja się nie obrażam na nikogo na tym forum, po drugie to nawet nie pisałem ,że to ja jestem niezastąpiony - chociaż mam czasem takie uczucie. Mój wpis że zostałem przekonany jest ironiczny. Co do zgody na miernotę i przeciętność to fakt ,że jest tego za dużo. Trzeba się cenić, szanować innych ale siebie również. Szanować pracę to nie znaczy ,że trzeba przestać szanować siebie.
~Leon

Napisano: 21 lut 2012, 13:07

~S - ja się nie wybieram walczyć. Nie mam zamiaru uszczęśliwiać kogokolwiek na siłę. Dorośli ludzie, którzy chcą troszczyć się o innych, powinni potrafić w pierwszej kolejności zatroszczyć się o siebie i swoją rodzinę. Skoro ktoś nic nie robi z tym, że mu zabierają to jego problem. Ja zaprotestuję nogami, bo mam wybór. Myślę, że Leon też. Po prostu \"nie chcem ale muszem\". Niech na moje miejsce przyjdą inni, może lepsi, na pewno tańsi.

PS. ~S nie odchodź! Z nikim innym tak dobrze nie wykpiwało mi się absurdów tego forum! Moje wpisy też nie były drwiną z Leona ale drwiną z drwiących ;). Trochę to pokrętne, ale cóż \"już taki jestem....\" :)
~etatysta

Napisano: 21 lut 2012, 14:06

No to od dodatków dla pracowników socjalnych żeśmy zdeczko odpłynęli. Fajne głosy.
~Marcin

Napisano: 22 lut 2012, 12:37

Szkoda ,że nie zajrzałeś na wątek o kamerach w DD tam dopiero odpłynęliśmy z etkiem.
~Leon

Strona 4 z 6    [ Posty: 57 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x