dodatek dla pracowników socjalnych - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 2 z 6    [ Posty: 57 ]

Napisano: 14 lut 2012, 11:59

Podpisuje się pod prośbą Marioli!
~marta

Napisano: 14 lut 2012, 12:42

Ustawa nie zabrała żadnego dodatku.To raczej cwaniactwo zwierzników powoduje,że nie jest wypłacany ze względu oczywiście na fundusze.Szuka się oszczędności ,gdzie się da.
~L.

Napisano: 14 lut 2012, 12:44

O co ten bój.U mnie w placówce socjalna dostaje dodatek tylko 163 zł na rękę a Ci na Karcie nauczyciela dostają dodatek trudnościowy 400zł,motywacyjny 100zł,do wypoczynku letniego 1000 itp.Na to są pieniądze.
~Kaśka

Napisano: 14 lut 2012, 13:36

Zgadzam się z Kasią- Karta zawsze była nie do ruszenia- mnóstwo dodatków i niech by tylko ktoś spróbował im zabrać choć \" złotówkę\". Jak zawsze lepiej czytać : bezpieczniej ,szukać oszczędności wśród najsłabszych.Co taki jeden pracownik socjalny z placówki może- najwyżej wyżalić się na forum:)
Pozdrawiam wszystkich pracowników socjalnych i aby nam nie zabrakło zapału do dalszej pracy przy tak częstym traktowaniu pracownika socjalnego jako tzw. \'zapchaj dziurę\' i to najlepiej za jak najmniejsze pieniądze.
Pozostaje tylko pocieszać się, że pracujemy w słusznej sprawie i pomagamy stanąć na nogi rodzinom naszych dzieci.
~mariola

Napisano: 14 lut 2012, 21:43

nie wiem w jakim to jest rozporządzeniu ale u nas wszyscy z PCPRu i pracownicy z Placówki dostali wypowiedzenie dodatku
Panzer
Stażysta
Od: 02 lut 2010, 20:03
Zajmuję się:

Napisano: 14 lut 2012, 22:15

Sorry panzer ale nie masz pojęcia jednak w temacie mówiąc,ze to ustawa o wspieraniu rodziny go zabrała.Reszty nie chce mi się tobie tłumaczyć.
~Anna

Napisano: 15 lut 2012, 0:57

Brawo pracownicy socjalni!!!Mam nadzieję, że jak wam już całą wypłatę zabiorą to też wam zapału do pracy nie zabraknie. Jak można się godzić na takie traktowanie i jeszcze zapał wykazywać!!! Zabierają wam jakiś dodatek i nie wiecie nawet na podstawie jakiego przepisu, rozporządzenia!!!A co wam napisali w wypowiedzeniu tego dodatku!!! Podali powód czy napisali ,że zabierają dlatego ,że jesteście najsłabsi(może najgłupsi). Może wiedzą, że nawet jak zabiorą to i tak zapału nie braknie. Zapału nie braknie a złość można na tych z KN wyładować. Dodatku to nie wróci ale trochę ulży.
~Leon

Napisano: 15 lut 2012, 11:08

Już niedługo Leon sam się przekonasz jak to jest. Rozumiem ,że jak zabiorą Ci KN i wszystkie przywileje to nie będziesz zapału wykazywać i starać się???Co na to Twój szef???jak szybko Ci podziękuje za współpracę???Czasy PRL się skończyły,\"że się należy\". Już niedługo Leon już niedługo.Jednak masz słabe pojęcie o przepisach dotyczących samorządów.
~Leonek

Napisano: 15 lut 2012, 11:45

Nie obchodzą mnie przepisy o samorządach, zastanawia mnie jak długo w tym kraju można poniżać szarych ludzi pracy zasuwających za 1500 zł. Co jeszcze im można zabrać? Jaki dodatek? Ile się na tym zaoszczędzi? Starczy na premie dla ludzi w państwowych spółkach.Starczy dla tych z COS-u po 600 tys premii? trzeba przecież znaleźć pieniądze. Mój szef jestem o to całkowicie spokojny nigdy mi nie podziękuje za współpracę. Raczej modli się bym nie odszedł do innej pracy(to miłe - czuję się doceniany) bo lojalnie poinformowałem go iż w związku z niepewną sytuacją w placówkach o-w(i chodzi mi nie o ustawę o pieczy ale cały szum o likwidowanie DD) rozglądam się za inną pracą. Czy starczy mi zapału jak mi odbiorą przywileje? Dobre pytanie Ponieważ w naszym kraju przywilejem jest wypłata za pracę to tak obawiam się ,że zmniejszenie wypłaty lub jej odebranie może znacząco wpłynąć na mój zapał. Pisząc odebranie wypłaty nie robię sobie jaj. Czytałem wiele artykułów w których napisano,że KN rujnuje budżet gmin. zgadzam się z tym,że gdyby nauczyciele zrezygnowali z wypłat samorządy stanęły by na nogi. Oczywiście ,żeby to tak absurdalnie nie zabrzmiało pisze się o KN jakichś tam bzdurnych przywilejach, ale te przywileje znacząco wpływają na zamożność nauczycieli, dodatki za trudne warunki, dodatki mieszkaniowe, za wychowawstwo,wiejski,. Samo pensum sprawia,że nauczyciel ma czas dorobić po godzinach , korepetycje emdeki, kluby sportowe. A przecież mogli by pracować za 1500 40 godzin tygodniowo i mieć jeszcze zapał do pracy...bo co to za pracownik ,który pracuje bez zapału, zwolnić takiego bo pana Stasia córka skończyła studia i bez roboty jest a młoda to pewnie i zapał ma... Ludzie obudźcie się... miejcie godność... idźcie do sądu pracy jak wam coś zabierają. teraz w sądach dobry czas. Sędziowie mają zamrożone pensje i są źli na rząd, więc empatia gwarantowana. Wygrasz Twoje, przegrasz zyskasz szacunek a i sam będziesz miał sumienie czyste ,że zrobiłeś wszystko co się dało. Przeciez jeśli odebrali dodatek to chyba wykonania jakichś obowiązków z którymi się wiązał można odmówić. Nie wiem, nie znam się na pracy p.soca. Chciałem pomóc a nie obrażać.denerwuje mnie tylko jak ktoś pisze ,że zabrali mu pieniądze i nie wiadomo dlaczego. Nikt nie wie? Zamiast dociec dlaczego to znowu jazda na karcianych. Przerabialiśmy to już. Zostały niecałe 2 lata wytrzymajcie.Potem my też będziemy biedni. Przeciez nie chodzi o toby sobie poprawić tylko ,żeby innemu było tak samo a najlepiej gorzej niż mnie.
~Leon

Napisano: 16 lut 2012, 13:17

Nie ma nigdzie na dzień dzisiejszy żadego zapisu o zabieraniu dodatku w kwocie 250 zł pracownikowi socjalnemu,nadal obowiązuje art. 121 ust.3a ustawy o pom. społ. W naszej placówce w każdym roku wysyłamy do starostwa zapotrzbowanie ( sami wcześniej przysyłają pismo) na kwote potrzebną na cały rok dla prac. socjalnego, jest to dotacja z Urzędu Wojewódzkiego ( tak jak w MOPS-ach, GOPS-ach).Należy jednak pamiętać,że pracownik socjalny jest zatrudniony w pełnym wymiarze czasu pracy i realizuje pracę socjalną w środkowisku. W przypadku placówek - odwiedza rodziny wychowanków w miejscu ich zamieszkania. Jest drugi miesiąc roku i nasz pracownik socjalny nadal otrzymuje ten dodatek.

Do Leona - skąd wiesz,że dyr modli się,żebyś ty nie odszedł z prac ?
~Stokrotka

Strona 2 z 6    [ Posty: 57 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x