POSTULATY DO RZĄDU - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 4 z 26    [ Posty: 254 ]

Napisano: 25 lut 2012, 23:03

oczywiście, że brutto
~casus

Napisano: 25 lut 2012, 23:03

oczywiście, że brutto
~casus

Napisano: 26 lut 2012, 14:46

Polkowski na ministra pracy i pomocy społecznej jak ma takie wykształcenie(oczywiście ironia , ja bym mu nie pozwolił nawet zarządzać akwarium z rybami bo powiedział by -ryby idziecie wszystkie pod nóż bo jest Was tu za dużo, i Wasze utrzymanie jest za drogie)taki nieładny żart. Kochani ja wnoszę taki postulat : aby zmienić ministerstwo na to pod którym byliśmy kiedyś . dziękuje milej niedzieli.

~Tomek

Napisano: 26 lut 2012, 18:34

mam dziwne wrażenie że rozmowa znowu zeszła na temat KN kontra KP.
jest placówka która przestaje istnieć i Kp i Kn zostaną pogodzeni. to tak z ostatniej chwili.
ja jestem za działaniem, już posła zainteresowałem tym tematem i wiem że działa, lecz jest potrzeba merytorycznego podejścia do tematu i pokazania co jest głównym problemem tylko musimy być do tego dobrze przygotowani.
nie oszukujmy się że w dobie beznadziejnych finansów państwowych do głosów dochodzą zwolnicy tanich jak są a nie koniecznie dobrych rozwiązań, Pan Polkowski oderwany od rzeczywistości nie zwrócił uwagi ze placówki jakie on zna przestały istnieć. brnie w kontynuowaniu pomysłu na biznes i nie boje się o tym pisać ponieważ rozwiązanie ustawowe które lobbował w przypadku sprawy cywilnej są moimi dowodami.
napiszmy list otwarty, zawierając głównie zagrożenia związane z brakiem właściwego podejścia do dziecka zagrożonego patologią a tym samym przyszłych beneficjentów pomocy społecznej i zakładów karnych. gdy obronimy to wtedy będzie czas aby pokazać że nasz praca wymaga dobrego finansowanie. tylko również moim zdaniem musimy uderzyć się w piersi i doprowadzić do sytuacji że w zawodzie będą fachowcy a nie przypadkowi ludzie, tak jak to jest niestety obecnie w edukacji.
30 % fachowców a 70% ludzi posiadających wiedzę ale nie mających predyspozycji do tak trudnego zawodu.
w moim przekonaniu w POW jest obecnie pół na pół, bo ci słabo zarabiają, pracę wykonują z pasją.
postaram się w przyszłym tygodniu zredagować propozycję pisma jakie moim zdaniem powinniśmy wysłać do posłów, senatorów, ministrów i mediów. poproszę o korekty i zaplanujemy jak to dostarczyć zainteresowanym.
proponuje stworzyć wspólne forum, może ktoś potrafi takie stworzyć, lub komunikować się na skype, aby nasze kontakty były mniej anonimowe, może tak uda nam się coś wspólnie zrobić.
kontakt do mnie 794 790 305
~Damian

Napisano: 26 lut 2012, 21:14

Damianie lejesz miód na moje serce. Moim zdaniem konieczne jest określenie faktycznych potrzeb wychowanków POW. Istniejące obecnie POW to \"wory\" do których wrzuca się wszystkie problemy. I stąd biorą się problemy tych placówek. Tak więc utworzenie sieci profesjonalnych placówek skierowanych do dzieci z konkretnymi potrzebami w zakresie opieki, reedukacji, rewalidacji, resocjalizacji, matek z dziećmi, dzieci przebywających czasowo, dzieci przebywających długoterminowo.... Ustalenie czytelnego sposobu kierowania i finansowania. Oderwanie placówek od powiatów i przeniesienie do struktur wojewódzkich. Stworzenie ogólnopolskiej bazy placówek i miejsc (coś jak kierowanie nieletnich do MOW). Może stworzenie czegoś na kształt kontraktów tzn. zawarcie umowy między płacącym a placówką określające oczekiwane efekty pobytu (zamówienie konkretnej usługi).
W kwestii płac to, albo zróżnicowane płace w zależności od rodzaju placówki, albo te same płace, ale np. różna liczba wychowanków pod opieką. Różne rozwiązania w zakresie organizacji i bezpieczeństwa.....
chętnie podyskutuję na forum o konkretnych pomysłach
~etatysta

Napisano: 26 lut 2012, 23:14

ja nie tylko na forum musimy doprowadzić do spotkania i zacząć używać praktycznej wiedzy a nie tylko teoretycznej.
etatysto dokładnie o tym samym cały czas myślę jest nas dwóch jeszcze jeden i grupa a w grupie siła
~Damian

Napisano: 27 lut 2012, 0:55

niech każdy potraktuje ten problem zadaniowo i coś przygotuje
~nadia

Napisano: 27 lut 2012, 14:34

do Damiana - świetny pomysł z tym stworzeniem projektu pisma do posłów, senatorów...a może jeszcze i do mediów - tych co wazniejszych - dałoby sie je podesłac - chetnie się dołączę z pomoca w redagowaniu - o ile będe umaiłą wnieść tam coś konstruktywnego:).....trzymam kciuki i czekam z niecierpliwością; mój email: [email protected]
do etetysty i innych aktywnych na forum - jak myslicie - damy radę z tym pismem - wiem, ze to może niezbyt wiele, ale zawsze coś - od czegoś trzeba zacząć
~monika

Napisano: 27 lut 2012, 14:36

takie tam-ja po 15 latach pracy na KN(n.mian.)mam dokladnie tyle samo na rękę i co TY na to?
~nadia

Napisano: 27 lut 2012, 14:37

zapomnialam dodać ,ze 2150zł na czysto
~nadia

Strona 4 z 26    [ Posty: 254 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x