Napisano: 26 lut 2012, 18:34
mam dziwne wrażenie że rozmowa znowu zeszła na temat KN kontra KP.
jest placówka która przestaje istnieć i Kp i Kn zostaną pogodzeni. to tak z ostatniej chwili.
ja jestem za działaniem, już posła zainteresowałem tym tematem i wiem że działa, lecz jest potrzeba merytorycznego podejścia do tematu i pokazania co jest głównym problemem tylko musimy być do tego dobrze przygotowani.
nie oszukujmy się że w dobie beznadziejnych finansów państwowych do głosów dochodzą zwolnicy tanich jak są a nie koniecznie dobrych rozwiązań, Pan Polkowski oderwany od rzeczywistości nie zwrócił uwagi ze placówki jakie on zna przestały istnieć. brnie w kontynuowaniu pomysłu na biznes i nie boje się o tym pisać ponieważ rozwiązanie ustawowe które lobbował w przypadku sprawy cywilnej są moimi dowodami.
napiszmy list otwarty, zawierając głównie zagrożenia związane z brakiem właściwego podejścia do dziecka zagrożonego patologią a tym samym przyszłych beneficjentów pomocy społecznej i zakładów karnych. gdy obronimy to wtedy będzie czas aby pokazać że nasz praca wymaga dobrego finansowanie. tylko również moim zdaniem musimy uderzyć się w piersi i doprowadzić do sytuacji że w zawodzie będą fachowcy a nie przypadkowi ludzie, tak jak to jest niestety obecnie w edukacji.
30 % fachowców a 70% ludzi posiadających wiedzę ale nie mających predyspozycji do tak trudnego zawodu.
w moim przekonaniu w POW jest obecnie pół na pół, bo ci słabo zarabiają, pracę wykonują z pasją.
postaram się w przyszłym tygodniu zredagować propozycję pisma jakie moim zdaniem powinniśmy wysłać do posłów, senatorów, ministrów i mediów. poproszę o korekty i zaplanujemy jak to dostarczyć zainteresowanym.
proponuje stworzyć wspólne forum, może ktoś potrafi takie stworzyć, lub komunikować się na skype, aby nasze kontakty były mniej anonimowe, może tak uda nam się coś wspólnie zrobić.
kontakt do mnie 794 790 305