POSTULATY DO RZĄDU - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 21 z 26    [ Posty: 254 ]

Napisano: 07 sie 2012, 16:07

\"Uda się, nie uda, popróbować warto (no chyba, że dziecko utopi, albo zwłoki wsadzi do beczki albo do wersalki).\" Oczywiście piszę o rodzicach pod opieką, a nie o prac. socjalnym. Tak to jest jak się człowiek spieszy i nie czyta tego co pisze :)
~etatysta

Napisano: 07 sie 2012, 16:47

Jasne. Przepraszam.
~ale jaja

Napisano: 07 sie 2012, 18:08

Najwazniejsze, aby... zgoda była ;)
Pozdr.
~Wojtek

Napisano: 08 sie 2012, 9:22

ale jaja

2 osoby dorosłe - kadra bo:

1. dzieciaki widzą że nie jesteś sam na dyżurze
2. można spokojnie iść do wc
3. w sytuacji kryzysowej możesz się zająć dzieciakiem (choćby odizolować od grupy) a druga osoba ma pod opieką resztę dzieciaków
4. pracując w parze masz na bieżąco korektę swojej pracy
5. jest z kim wypić herbatę ;)

JEST PO PROSTU BEZPIECZNIEJ
~Marianna

Napisano: 08 sie 2012, 10:04

Zgadzam się w 100% - ponadto 1 osoba może spotykać sie i kontaktować z rodziną dzieciaka. odwiedzać szkoły iść do lekarza itd. Ciekaw jestem czy przy obecnych ustaleniach rządu to jest w ogóle realna propozycja.
~ale jaja

Napisano: 09 sie 2012, 14:40

po obliczeniach wychodzi mi ze na 14 są dwie osoby jeden wychowawca i jeden z uprawnianiami pedagogicznymi. haha Etatysta dobrze myślisz. trzeba zmienić zapis.
~Fasolka

Napisano: 09 sie 2012, 14:42

czyli na 30 dzieci = 4 osoby kadry. dobre dobre mi pasuje.
~Fasolka

Napisano: 09 sie 2012, 14:48

w końcu w szkołach maja nauczycieli wspomagających, to w placówce tez mógłby być ktoś taki .
~Fasolka

Napisano: 09 sie 2012, 15:31

Hejka nie tak do przodu!!!!!!!!! W projekcie rozporzadzenia było tak zapisane, że jeden wychowawca ma pod opieką do 7 i to padło. Poszło zapewne o kasę. Więc tak radośnie to już raczej nie będzie. Choć chciałoby się bardzo co by tak się stać mogło. Pozdrawiam.
~Marcin

Napisano: 09 sie 2012, 15:55

no ale wychowawca to kadra wyspecjalizowana i teoretycznie zarabia więcej niż opiekun ... więc może wersja z opiekunem by przeszła?
~Marianna

Strona 21 z 26    [ Posty: 254 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x